Ga naar hoofdinhoud

Oliver Townend en Bulana Britse eventingruiter en -paard van het jaar

Nicola Wilson met Bulana EK Strzegom 2017 Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Oliver Townend is voor de vierde achtereenvolgende keer Britse eventingruiter van het jaar geworden. Een topprestatie voor de Burghley-winnaar en winnaar van het teamgoud op het EK in Strzegom. Bij de verkiezing beste eventingpaard van het jaar kwam de KWPN-merrie Bulana uit de bus. De dochter van Tygo won in handen van Nicola Wilson brons op het EK en was lid van het gouden team in Strzegom.

Het afgelopen jaar was weer een topjaar voor Oliver Townend. Dit seizoen had hij meer dan 220 nationale en internationale starts. Hij won met met Ballaghmor Class de Burghley Horse Trials en schreef onder meer de lange 3* in het Ierse Ballindenisk op zijn naam met Lanfranco. Daarnaast won Townend goud met het Britse team op het EK in Strzegom en was nationaal intermediate kampioen in Gatcombe.

Townend ruim voor op Izzy Taylor

In het eventingklassement bleef Oliver Townend maar liefst 172 punten voor op de nummer twee, Izzy Taylor. Taylor won onder meer goud met Monkeying Around en zilver met Direct Cassino op het WK voor jonge eventingpaarden. Ook won ze de laatste Event Rider Masters series in Blenheim op de door Wijlaars in Oirschot gefokte Untouchable-zoon Be Touchable.

Van Dellens Bulana eventer van het jaar

De elfjarige merrie Bulana van Nicola Wilson werd uitgeroepen tot eventingpaard van het jaar 2017. Het fokproduct van Sietse van Dellen uit Opende won dit jaar team goud en individueel brons op de Europese kampioenschappen. In de lange 4* van Luhmühlen liep de dochter van Tygo naar de tweede plaats en verder was er een vierde plaats in de ERM in Chatsworth. Op zeventien punten werd Gemma Tattersalls Arctic Soul tweede.

In januari worden de prijzen uitgereikt.

Bron Horse and Hound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook