Ga naar hoofdinhoud

Oud-Olympisch kampioene Stückelberger in ziekenhuis

Foto: Lonneke Ruesink

De Zwitserse Christine Stückelberger, de voormalig Olympisch kampioene dressuur, heeft een ongeluk gehad op de boerderij van haar buren afgelopen 31 december. De 65-jarige dame viel van een hooiberg op een betonnen vloer.

Stückelberg werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze een hersenschudding, enkele gebroken ribben en een gebroken enkel had opgelopen. Middels een operatie werd de breuk in haar enkel gefixeerd. De amazone heeft goede hoop spoedig naar huis te kunnen, waar ze wordt opgewacht door haar 92 jaar oude partner Georg Wahl, de bij leven al legendarische trainer.

De Zwitserse dressuuramazone won in 1976 in Montreal individueel Olympisch goud. In 1988 volgde nog een bronzen individuele medaille in Seoul. Van 1976 tot 1988 won zij onder meer driemaal de zilveren teammedaille op de Olympisch Spelen.

Bron: Horses / Eurodressage.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook