Ga naar hoofdinhoud

Oud-stalgenoten Zerly en Big Star één en twee in Wellington

Big Star en Zerly

Tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington won Zerly (v. Querlybet Hero) gisteravond de met 125000 dollar gedoteerde WEF Challenge Cup. De door Mario Everse gefokte en verhandelde Zerly werd gereden door Christine McCrea. De tweede plek was voor Big Star (v. Quick Star) met Nick Skelton. Ook Big Star stond ooit op stal bij Everse en werd door Alan Waldman en Egbert Schep verkocht.

De top vijf eindigde opvallend dicht achter elkaar. McCrea reed Zerly in 31,11 seconden naar de eerste plek, terwijl Laura Kraut met Cedric (v. Chambertin) vijfde werd in 31,47 seconden. Het springfenomeen Big Star had 31,26 seconden nodig om foutloos rond te komen.

Christina McCrea is nog maar relatief kort de amazone van de jonge Zerly, maar het duo is al heel goed op elkaar ingespeeld. Tophandelaar Mario Everse vanuit Amerika: “Gisteren zei ik nog: Het is een paard dat het kan winnen van Big Star en dan gebeurt het ook nog eens een dag later, waar ik ook nog eens bij ben. Heel mooi om mee te maken. Grappig detail: de moeder van Zerly heb ik drachtig van Big Star.”

De Duitser Daniel Deusser reed zijn Cornet Obolensky-nakomeling Cornet d’Amour in 31,43 seconden naar de derde plek. Vierde werd naamgenoot Daniel Bluman met zijn Olympiër Sancha LS (v. Chin Chin). De ooit KWPN-aangewezen hengst Lansdowne (ex Wietvot, v. Guidam) eindigde met Conor Swail op een achtste plek.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / Stal Everse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook