Ga naar hoofdinhoud

Predicaatvolle stammoeder Heorieta Texel overleden

Heorieta Texel (v. Caritas) met Wim van der Linde Foto: Rick Helmink
Gisteren liet Stoeterij van der Linde weten dat hun fokmerrie Heorieta Texel (v. Caritas) op 29-jarige leeftijd is ingeslapen. Heorita behaalde de predicaten elite, preferent, prestatie en prok. ''De afgelopen acht jaar fokten we al niet meer met haar, maar was ze de oppas van onze jonge aanwas", vertelt Van der Linde.

Zelf liep de merrie op Z1-dressuur niveau en is de halfzus van het Lichte Tour-paard Jeorita VDL en het Grand Prix-paard Opartout Texel VD L.

Moeder

Zelf bracht de merrie van 1993 tot 2010 elf nakomelingen. Waarvan drie Lichte Tour paarden: United Texel (v. Flemmingh), Black Painted Texel (v. Painted Black) en Dark Knight Texel (v. Wynton). Het laatst genoemde paard wordt door Eva van der Linde uit gebracht in de Subtop.

Grootmoeder

Via haar dochter Lady Texel (v. Farmer) is Heorieta de oma van het Grand Prix-paard Belle Lady Texel (v. Krack C). Haar dochter Terrorieta (v. Ferro) bracht in combinatie met Canturano I het Internationale springpaard Jumbo van de Ambachthoeve van de Russische ruiters Kir en Sofia Majorova.

Overgrootmoeder

Voor het overgrootmoederschap tekende Heorieta bij de Lichte Tour-paarden Discount Texel (v. Santano) en Esperado’s Esteban (v. Florencio) en de onlangs goedgekeurde Jerenzo Texel (v. Enzo Ferrari Texel).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook