Ga naar hoofdinhoud

Prijzenregen voor Fieke Houwen 

De Limburgse Fieke Houwen deed goede zaken op de Subtopwedstrijd in De Mortel vandaag. Ze werd derde, tweede en eerste in de drie proeven die ze reed.

Opmerkelijk was dat ze haar beste resultaten neerzette met een jong, onervaren paard. Spielbergs Cartier maakte zijn debuut op Subtopniveau. De zevenjarige Spielberg-nakomeling deed dat met glans: hij werd eerste en tweede met scores in de 65 en 68%. Fieke vertelt: “Het is echt een heel leuk paard. Heel lief en ongecompliceerd, in de omgang super braaf. En als je erop zit, doet hij wat je van hem vraagt. Hij laat zich heet maken maar ontspant ook weer makkelijk. Over nieuwe dingen maakt hij zich nooit druk. Laatst probeerde ik eens een hele pirouette te rijden, dat had hij nog nooit gedaan. Maar ook dat doet hij gewoon. En dan heeft hij ook nog het voordeel dat hij veel kwaliteit heeft. Zijn voorbeen legt hij misschien niet tegen de neus aan, maar er zit een goede motor in.” De samenwerking met de eigenaren kwam min of meer toevallig tot stand. De familie van Dijk kocht een jong paard voor de dochter des huizes, maar die had niet zo’n klik met Cartier. Toen het paard zich had geplaatst voor de Subli Cup finale als vijfjarige, raakte de toenmalige amazone geblesseerd en werd de hulp van Fieke ingeschakeld. Op die finale werd de gelegenheidscombinatie boven verwachting tweede, waarna de bruine ruin op stal mocht blijven in Wanssum. “Op den duur zal Cartier verkocht worden,” vertelt de amazone, die drie weken geleden nog in het huwelijksbootje stapte. “Voor mij wel jammer, maar vandaag heeft hij wel goede reclame voor zichzelf gemaakt.”

De andere ZZ-Zwaarwinnaar was Dennis Ausma met zijn Blits (v. Parcival). Hij pakte behalve een oranje lint ook nog een vierde prijs. Miranda Hoezen behaalde met haar zelf gefokte Cha Cha Cha (v. Florencio) de tweede en derde prijs met dik 64%.

Jeugd aan zet in Prix St. Georges

De Lichte Tour was opgedeeld in een grote en een kleine rubriek. Houwen pakte hier ook nog een derde plaats met haar zelf opgeleide Be Special (v. Special D). Winst was er voor Young Riders Lotte Meulendijks met MDH Ohio (v. Indoctro), zij scoorde 68,49%, en Dana van Lierop met Equestricons Walkuere (v. Romanov). De merrie liep met veel techniek naar net geen 70%.  Miranda Hoezen werd opnieuw tweede, ditmaal met Wise Guy (v. Krack C), uit dezelfde moeder als haar ZZ-Zwaar paard. Wise Guy’s score bedroeg 68,55%. De Intermédiaire I kwam met 63,16% op naam van Alexandra Langeveld.

Hanzon wint Zware Tour

In de Grand Prix was een afgetekende zege voor Theo Hanzon met zijn imponerende merrie Top’s Zoë (v. Negro). De opvallend getekende vosmerrie van Lex en Evelien Trouwborst liep knap naar een royale 71% in haar tweede optreden op dit niveau. “Mijn gevoel was alweer beter dan bij ons debuut,” vertelt Hanzon. “We waren eigenlijk foutloos. De piaffe heeft thuis al wel wat meer afdruk en ritme en ook de pirouettes konden kleiner. Er zit dus nog meer in. Voor bijna alle oefeningen heeft ze in deze twee starts al een 8 gescoord. Nu moet ik dat nog allemaal in één proef zien te halen…!” Hanzon benadrukt nog eens hoe blij hij met het paard is en het vertrouwen dat de eigenaren in hem stellen.

Op gepaste afstand volgde Margo Timmermans die haar Utah (v. Métall) naar 67,35% reed. Derde werden Remy Bastings en Deauville (v. Del Gado). Zij scoorden 66,30%.

 

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook