Ga naar hoofdinhoud

Prinses Haya staat open voor herverkiezing als FEI-voorzitter

Foto: FEI/Germain Arias-Schreiber

Prinses Haya heeft vanmorgen in de Algemene Vergadering van de FEI aangegeven dat ze de intentie heeft zich toch opnieuw verkiesbaar te stellen voor de rol van FEI-voorzitter. Dit liet ze weten nadat met overweldigende meerderheid van stemmen een statutenwijziging is aangenomen waardoor FEI-voorzitters drie opeenvolgende termijnen van vier jaar zitting mogen hebben. De regel geldt ook voor alle andere leden van het FEI-bureau en voor de leden van de disciplinecommissies.

Haya initieerde zelf vlak na haar aanstelling in 2006 de regel dat een FEI-voorzitter maximaal twee termijnen in functie blijft. Afgelopen september verklaarde prinses Haya nog niet voor een nieuwe termijn herkiesbaar te zijn en geen statutenwijziging door te voeren.

Prinses Haya nam niet deel aan de voorbesprekingen en de stemming zelf, FEI secretaris-generaal Ingmar De Vos leidde vanmorgen de vergadering. Na de stemming ten gunste van de wijziging van de statuten, keerde een emotionele prinses Haya terug en kreeg ze een staande ovatie.

“Ik heb altijd het gevoel gehad dat wanneer mensen verantwoordelijkheid en vertrouwen wordt gegeven, ze dan een kans krijgen om het goed te doen in hun leven en dat is wat u altijd aan mij hebt gegeven. Ik kan u niet vertellen hoeveel ik dat waardeer, het is een enorme eer “, zei een zichtbaar ontroerde prinses Haya. De prinses is zeer vereerd met de mogelijkheid die haar nu wordt geboden om voor de derde termijn als FEI-voorzitter te worden gekozen. Ze gaf ook aan dat tegenkandidaten nu naar voren kunnen komen om een gooi te doen naar het voorzitterschap.

De voorzittersverkiezing zal plaats vinden in december in de zogenaamde General Assembly.

Bron Horses/FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook