Ga naar hoofdinhoud

Provincie Gelderland partner van NK Dressuur

De provincie Gelderland is sponsorpartner geworden van het NK Dressuur. Hierdoor heeft het evenement een toevoeging aan haar naam gekregen en is omgedoopt tot NK Dressuur Gelderland. Het evenement vindt plaats van donderdag 13 juli tot en met zondag 16 juli op het Nationaal Hippisch Centrum in het Gelderse Ermelo.

Bas Verhoeven, organisator van het NK Dressuur Gelderland: “We zijn ontzettend trots op deze samenwerking. Niet alleen de financiële basis van ons evenement wordt hierdoor versterkt, ook is het fijn om te merken dat de overheid dit paardenevenement een warm hart toedraagt. Dat is ook bevorderlijk voor de continuïteit van dit prachtige dressuurfestijn.”

Paardensport leeft

Jan Markink, gedeputeerde sport van de provincie Gelderland: “Gelderland is met haar gevarieerde natuur, mooie bosrijke omgeving en vele ruiterpaden bijzonder aantrekkelijk voor ruiter en paard, zowel van binnen als buiten de provincie. Met het NK Dressuur Gelderland laten we iedereen zien dat paardensport en zeker de dressuursport, leeft in Gelderland. Sportevenementen zoals paardensportevenementen, maken zichtbaar hoe dynamisch en mooi de provincie Gelderland is.”

Bruisende provincie

Gelderland is een bruisende provincie met spraakmakende sportevenementen. De afgelopen jaren heeft de provincie Gelderland flink geïnvesteerd in sportaccommodaties en sportevenementen zoals het WK Jonge Dressuurpaarden, Outdoor Gelderland en Jumping Achterhoek. En de komende jaren wordt daarop voortgebouwd.

Geschiedenis NK

Deze aankomende editie is alweer het derde NK Dressuur in Gelderland sinds het van Hoofddorp naar Ermelo verhuisde. Voordat het NK in Hoofddorp werd georganiseerd was de provincie Gelderland als eens eerder gastheer van het NK, tijdens Outdoor Gelderland (Kootwijkerbroek), waar het tevens drie jaar plaats heeft gevonden.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.