Ruiter aangeklaagd voor mishandeling, beslag op paard

Placeholder Strand

Foto Lonneke Ruesink

Social media barstte los toen een video online verscheen waarop te zien is hoe een ruiter zijn paard stompt en schopt. Het voorval vond onlangs plaats bij een parade in New Orleans. De ruiter is nu aangeklaagd wegens dierenmishandeling en het paard is in beslag genomen.

Volgens een verklaring zou de ruiter het paard zijn gaan stompen en schoppen omdat hij bang was van al het publiek en weigerde verder te lopen. Vervolgens werd de ruiter aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

Beslag

Het paard zou in goede gezondheid verkeren maar werd, in afwachting van de uitkomst van de zaak, door de Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA) in beslag genomen.

 

Bron: TheHorse/Facebook

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.