Ga naar hoofdinhoud

Sanne de Jong: ‘Ik zit op het paard, maar we doen alles samen’

Sanne de Jong wint met Enjoy NK Foto: Jacquelien van Tartwijk
Afgelopen weekend reed Sanne de Jong in het Poolse Sopot haar eerste 3* ooit met haar merrie Enjoy (v. Cartano). Een bijzondere mijlpaal voor de jonge amazone die met een goed gevoel terugkijkt op haar Poolse avontuur.

De jonge eventing-amazone reisde vol vertrouwen af naar de Noord-Oost kust van Polen: “De 2* voelden vorig jaar al erg goed aan en in Luhmühlen ging het een paar weken geleden ook goed. Sopot staat te boek als een cross die als debuut goed te doen is, maar dit jaar was het nog best een uitdaging. De hindernissen waren van start tot finish maximaal hoog en breed, dus we moesten flink aan de bak. Uiteindelijk is maar één iemand binnen de tijdslimiet gebleven. Voor onze eerste keer hebben we met iets meer controle gereden, maar hadden we alsnog helemaal geen slechte tijd. Het belangrijkste was dat de cross goed voelde en foutloos verliep.”

Verder op de lijn die we hebben ingezet

Sanne kijkt met een goed gevoel terug op het Poolse avontuur, maar keerde ook met flink wat huiswerk terug: “Dat is ook niet gek hoor. Enjoy is pas acht, ik ben 22. We kunnen alleen al veel winst boeken door meer ervaring op dit niveau op te doen. Dressuur en springen kunnen echt nog beter en de cross sneller. Dat geeft me na zo’n weekend juist ook de drive om weer door te gaan. We gaan hard verder op de lijn die we hebben ingezet.”

Charme van de sport

Het avontuur in Polen was wat anders dan de gemiddelde cross om de hoek in Nederland. Na het weekend stond er meer dan 2.200 kilometer op de teller, die ze samen met haar moeder en vriend wegreed. Voor Sanne betekent dat juist ook de charme van de sport: “Natuurlijk vloek je wel eens als je ‘nog 800 kilometer te gaan’ ziet staan op de navigatie. Tegelijkertijd vind ik het super mooi om alles mee te maken van A tot Z. Enjoy is het kleinkind van het paard waarmee mijn moeder de 3* ooit zelf reed en ik heb haar helemaal zelf opgeleid, vanaf het zadelmak maken. De sport is voor ons echt een familieaangelegenheid. Ik zit misschien op het paard, maar we doen alles samen. We hebben er samen naar toegewerkt, dus het is dan ook geweldig dat zij er ook bij zijn. Het is een prestatie van ons allemaal.”

Bron: Bavaria Eventing Team

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook