Ga naar hoofdinhoud

Schelstraete en Cupido onverslaanbaar

Jonna Schelstraete maakte haar hattrick zojuist compleet Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met küren op muziek in de klasses ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour werd vandaag de eerste editie van It's All Dressage afgesloten. Dat gebeurde in stijl; de laatste combinatie van de dag wist opnieuw de zege naar zich toe te trekken. Jonna Schelstraete en Cupido (v. Tuschinski) waren dit weekend niet te verslaan. Ze behaalden bovendien alle dagen de hoogste dagscore.

In de kür bedroeg de totaalscore maar liefst 75,18%. Schelstraete begeleidde haar paard geroutineerd door de baan en de bruine ruin liet zich goed bewerken. Het leverde de combinatie na overwinningen in de Prix St. Georges op vrijdag en in de Intermédiaire I gisteren de hattrick op. Tweede werden Stephanie de Frel en Carstenwaard (v. Don Schufro): 73,05%.

Ook in het ZZ-Zwaar waren het de winnaars van de eerdere proeven die op kop werden geplaatst. Jessica Nijpjes ging met Balorig Z (v. Balougran Z) opnieuw voor goud en scoorde exact 70%. Tweede werd Vincent Bol op De Kroo’s VIP (v. Gribaldi). Zijn score bedroeg 67,40%.

Kers op de taart voor Huijbregts

Koningin van het concours Jill Huijbregts pakte vandaag opnieuw een zege. Ze won met haar Grand Prix paard al beide Zware Tourrubrieken, maar pakte vandaag als kers op de taart ook nog de zege in de ZZ-Licht kür. Ze reed haar pas zesjarige EventZ Enzos Armani (v. Tuschinksi). De winnares van beide proeven, Mara de Vries, kwam niet aan de start.

Kleine finales

De combinaties die zich niet plaatsten voor de kür op muziek mochten wel terugkomen voor een kleine finale. Winnaars waren daarin Zoë de Booij met Wodan (v. Osmium) (Prix St. Georges, 67,24%), Inger Kloos met Bonnero (v. Don Schufro) (ZZ-Zwaar, 62,97%) en Sharon de Kok met Zithalia (v. Flemmingh) (ZZ-Licht, 60,46%).

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.