Ga naar hoofdinhoud

Sjoerd Kommers ongeëvenaard in kampioenschap ZZ pony’s

Foto: Lonneke Ruesink

Voor volgepakte tribunes in het Rabobank Hippisch Centrum in De Meern pakte Sjoerd Kommers pakte gisteravond de winst mee tijdens de indoorkompieonschappen klasse ZZ van de pony's. Hij was de enige foutloze en had bovendien de snelste tijd.

Hippiade-kampioene Rowen van de Mheen werd tweede in deze klasse, gevolgd door Kelly Jochems met Spirit op drie.

Anouk van der Velde won de klasse Z in de categorie C. Met haar vospony Dante was Anouk in de barrage bijna twee seconden
sneller dan Niels Bulthuis. Koen Kerbert bezette de derde plaats.

In het Z, categorie D/E was Kim Mestrom de enige foutloze in de barrage en daarmee kampioene van deze rubriek. Amber Meijer, die  vorig jaar kampioene werd op de Hippiade, eindigde als tweede met Orchid’s Latoya. De derde plaats ging naar Anne Rutten met Cinquant’s Chocotoff.

“Het waren moeilijke parcoursen, je moest de lijntjes goed rijden en het was hoog gebouwd”, beschrijft kampioene Kim
Mestrom de ontwerpen van Marco de Jong. Drie combinaties plaatsten zich na twee omlopen voor de barrage. Kim: “Ik moest als eerste en het plan was om gewoon foutloos te rijden. Dus je kunt wel nagaan hoe blij ik was toen ik ook nog de winst pakte.”

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses/KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook