Ga naar hoofdinhoud

Smolders tweede tussen Brazilianen in Grote Prijs Samorin

Harrie Smolders met Zinius Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Vrijdag wist Harrie Smolders al de 1,50 meter-rubriek op zijn naam te schrijven met Zinius (v. Nabab de Reve). Vandaag kwam hij erg dichtbij een zege in de Grote Prijs. Hij leek de winnende tijd neer te hebben gezet, maar toch wist de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli nog een snellere lijn door het parcours te vinden met Celena VDL (v. Mr. Blue). 

De Braziliaan finishte met tienjarige merrie in 37,54 seconden. Zanotelli rijdt deze merrie van de VDL-stud sinds februari van dit jaar. Voorheen werd de merrie uitgebracht door James Billington.

Smolders en Dubbeldam

Zowel Harrie Smolders als Jeroen Dubbeldam schopten het tot de barrage van de vier sterren Grand Prix over 1,60 meter. Smolders finishte zonder fouten in 38,77 seconden. Dubbeldam kreeg in de barrage wat fouten te voortduren met Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano). Met 24 strafpunten werd het duo zestiende.

Zwaar parcours

Van de 42 deelnemers in deze Grand Prix besloten maar liefst acht het parcours voortijdig te beëindigen. Voor de Braziliaan Joao Victor Castro was het zware parcours prima te voltooien zonder fouten. Hij finishte in de barrage zonder fouten met Quentin PJ (v. Quidam de Revel) in 40,15 seconden. Dit was voldoende om de derde prijs in ontvangst te nemen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook