Ga naar hoofdinhoud

Spannende ontknoping NK tweespannen: Ter Harmsel pakt goud

Antonie ter Harmsel met zijn tweespan Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In het prachtige Zuid-Limburgse landschap rond het Equinepark Hulsberg is Antonie Ter Harmsel Nederlands Kampioen geworden bij de tweespannen. Tom Engbers stond op gouden positie, maar wist die klassering in de vaardigheid niet vast te houden en won zilver. Stan van Eijk pakte het brons. 

Na de dressuur en  zijn winnende rit in de marathon stond Ter Harmsel op de tweede plaats. De vaardigheid ging net als voor veel menners ook voor Ter Harmsel niet vlekkeloos, maar klassementsleider en dressuurwinnaar Tom Engbers kreeg meer strafpunten waardoor Ter Harmsel er toch met goud vandoor ging. Winst in de afsluitende vaardigheid ging naar Stan van Eijk die daarmee opschoof naar de Bronzen medaille in het NK.

Oefenen voor WK

Kampioen Ter Harmsel vertelt enthousiast over de mooie wedstrijd in Zuid-Limburg. “Mijn dressuur ging op zich al goed. Aan het begin van het seizoen liep dat minder, maar nu gaat het weer zoals ik het wil. De marathon loopt het hele seizoen al en die wisten we nu te winnen. De afsluitende vaardigheid leverde heel veel problemen. Het parcours had hele lange lijnen en was technisch lastig waardoor er heel veel fouten gemaakt werden en alleen Stan van Eijk de tijd wist te halen. Gelukkig werden we toch nog vijfde in de vaardigheid en Nederlands Kampioen.”

“De wedstrijd hier is heel mooi in een heel heuvelachtig terrein, het is net alsof je in België rijdt. Een mooie oefening voor het WK dat later dit jaar in Lipica gehouden wordt en waar ook veel heuvels zijn. Hopelijk kunnen we ons daarvoor selecteren”, vertelt de kampioen.

Voor de tweespan menners is Beekbergen begin augustus de volgende belangrijke wedstrijd waarna de selectie voor WK bekend zal worden. Het WK in Lipica (Slowakije) wordt van 20 tot en met 23 september verreden.

Uitslag NK Mennen Tweespannen Hulsberg:

Goud: Antonie ter Harmsel (Rijssen), 162.86 strafpunt

Zilver: Tom Engbers (Vasse), 165.229

Brons: Stan van Eijk (Schinveld), 168.17

In Hulsberg stonden naast het NK voor de tweespannen nog meer rubrieken op het programma. Alle uitslagen zijn te vinden op www.hoefnet.nl

Bron: Persbericht KNHS/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.