Springpaard van 200.000 euro dood door verkeersongeval

Op de A3 bij Unterfranken (Duitsland) waren vanmorgen twee auto’s met trailers betrokken bij een ongeluk. Daarbij zijn drie personen gewond geraakt. Een springpaard ter waarde van 200.000 euro liep bij het verkeersongeval dusdanige verwondingen op, dat hij moest worden ingeslapen. 

De twee auto’s met trailer stonden achter elkaar in een file. De bestuurder van een vrachtwagen merkte de file te laat op, kon niet op tijd remmen en reed in op de paardentrailer. Vervolgens schoof de trekkende auto op de volgende paardentrailer.

Naar buiten geslingerd

Door de klap werd het zevenjarige springpaard dat in de trailer stond naar buiten geslingerd. Hij landde zwaar gewond op de rechter rijstrook. Voor het paard kwam de hulp te laat waarna hij ter plekke door een dierenarts werd ingeslapen.

Klik hier voor de (schokkende) foto’s.

Bron: BR.de

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.