Ga naar hoofdinhoud

Gemiddeld 11.000 euro op eerste editie World Cup veulenveiling

Worres Nina Veulenveiling Herning, Dansk Varmblod

De World Cup veulenveiling is een geheel nieuw concept dat gisteren goed bleek te werken. Ook deze veiling bewees weer dat nakomelingen uit goede prestatielijnen hun weg naar de kopers weten te vinden. Het Deense Verband was tevreden met het resultaat van de veiling waarbij de gemiddelde prijs (11.000 euro) op hetzelfde niveau lag als bij de elite veulenveiling, dus de kans is groot dat volgend jaar weer een World Cup veulenveiling zal plaatsvinden.

Veilingmeester Casper Cassøe kreeg gisteren 18 veulens onder de hamer waarvan 15 een nieuwe eigenaar kregen. Er heerste een goede sfeer in Nathalie Horse Care Arena in Herning. Vier veulens vertrokken naar het buitenland aldus Ulrik Kristensen, voorzitter van de Deense Warmbloed veiling.

Eerste veulen voor Helgstrand

Ruiter, zakenman en hengstenhouder Andreas Helgstrand kocht het eerste (en duurste) veulen van de veiling voor 23.000 euro. Het was de lichtvoetige merrie Worres Nina(Franklin x Aquilino) uit een de bekende Damgaard merrielijn die al meerdere goedgekeurde hengsten en medaillewinnaars heeft gebracht.

Sterke merrielijnen

De veiling bood een ruim aantal zeer goede nakomelingen van sterke dressuurstammen, zoals de zeer populaire Love It Nexen (Blue Hors St Schufro x Belissimo M) die voor 10.500 euro van eigenaar verwisselde en Hesselhøj Vamilja (Vitalis x Sir Donnerhall II). Deze laatste komt uit een van de de sterkste merrielijnen van Denemarken en is nauw verwant aan gouden medaillewinnaar Hesselhøj Donkey Boy. De merrie ging voor 16.000 euro naar Deense kopers.

 

Uitslag veiling

 

Bron: Dansk Varmblod

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook