Susan Grange op 63-jarige leeftijd overleden

Foto: Lonneke Ruesink

Op dinsdag 19 oktober is de Canadese Susan Grange overleden. Grange had een grote invloed in de Canadese paardensport en was onder meer bekend als sponsor van Ian Millar, die haar paard In Style op de Olympische Spelen reed. Ze deed veel zaken met Stal Hendrix, waar ze meerdere paarden aankocht, die werden uitgebracht door verschillende ruiters. Grange is 63 jaar oud geworden.

Susan Grange begon haar carrière in de springsport, maar blesseerde zich rond haar dertigste levensjaar en was noodgedwongen te stoppen met de sport. Ze gaf daarna aan nooit haar voldoening te kunnen vinden als eigenaar, maar kwam daar snel op terug en reisde al snel de wereld over om de beste en meest veelbelovende springpaarden te kopen.

Conor Swaile

Behalve Ian Millar voorzag Grange ook haar landgenoten Beth Underhill, Chris Pratt en Yann Candele van paarden. De laatste stalruiters van Grange’s Lothlorien Farm waren de Ieren Conor Swaile en Daniel Coyle.

Bustique

Grange schafte samen met Paul en Emile Hendrix in 2009 de later bij het KWPN goedgekeurde hengst Bustique aan op de KWPN Select Sale voor een bedrag van 220.000 euro. Ze was nog steeds mede-eigenaresse van de hengst.

Draverij

Naast de springpaardenbusiness hield Grange zich sinds 2007 bezig met de draverij, die ze overnam na het overlijden van haar ouders. In datzelfde najaar kocht ze drie jaarlingen, waarvan twee zich ontwikkelden tot toppers. Eén daarvan werd in 2009 U.S. Pacer of the Year en dubbel miljonair.

Top 530

De Canadese was samen met haar man John eigenaresse van de 200 hectare grote fok- en trainingscentrum Lothlorien in Cheltenham. Ze is overleefd door haar man en vier kinderen. Daarnaast had ze zeven kleinkinderen.

Bloomberg’s Billionaire Index schatte het vermogen van Grange op 3,83 miljard dollar. De erfgename van krantenkoning Roy Thomson behoorde tot de top 530 rijkste mensen ter wereld.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Caledon Enterprise

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.