Ga naar hoofdinhoud

Carola Sneekes net naast podium WB Parijs

Het wereldbekerseizoen voltige is in volle gang. Afgelopen dagen vond de tweede voltige wedstrijd  plaats in deze wereldbekercyclus.

Voor Nederland namen de zussen Carola en Esther Sneekes deel. Ze mochten zowel in de individuele wedstrijd als in de pas-de-deux competitie deelnemen. Voor beiden was dit de eerste grote wedstrijd na de succesvol verlopen Wereldkampioenschappen in het Franse Caen afgelopen september.

In de individuele wedstrijd ging de winst met een score van 8.828 naar regerend wereldkampioene Joanne Eccles uit Groot-Brittannië.

Carola greep met haar solokür net naast het podium met een vierde plaats (7.944). Esther, die pas op het laatste moment werd toegevoegd aan het startveld, behaalde een achtste plaats.

De pas-de-deux werd gewonnen door de Engelse zussen Joanne en Hannah Eccles op WH Bentley met aan de longe John Eccles. Voor Carola en Esther, die op de WEG een negende plaats behaalden, was in het sterke deelnemersveld de 4e plaats een mooi resultaat.

Voor Carola en Esther is de wedstrijd in het Duitse Leipzig van 15 tot en met 18 januari de volgende wereldbeker.

Bron: Horses/ KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook