Ga naar hoofdinhoud

VS en Mexico gekwalificeerd voor FEI Nations Cup Finale

Springen
Foto: Lonneke Ruesink
Met de overwinning gisteravond in de Furusiyya FEI Nations Cup wedstrijd in het Mexicaanse Coapexpan, zijn de springruiters uit de Verenigde Staten verzekerd van deelname aan de Nations Cup Finale in Barcelona. Ook de Mexicanen hebben een plek veroverd in de finale die in september zal worden verreden. 

Er ware twee finaleplaatsen te vergeven aan landen uit Noord-Amerika, Centraal Amerika en de Caribbean. Het CSIO in Alberta (Canada) is geannuleerd, waardoor de eindstand nu al bekend is. Met 200 punten won de het team uit de VS de league voor Mexico en Canada die beiden 170 punten vergaarden. Volgens de regels is bij een gelijk aantal punten het land met de meeste foutloze omlopen dan geklasseerd. Mexico produceerde vier foutloze rondes over twee wedstrijden en hield daarmee Canada uit de finale dat slechts drie foutloze ritten noteerde.

Het Amerikaanse team dat gisteravond de overwinning binnensleepte bestond uit Candice King met Kismet 50, Callan Solem met VDL Wizard, Ali Wolff met Casall en Brianne Goutal met Nice de Prissey.

Wolff bleef als enige foutloos ove de twee manches. In totaal eindigde het team uit de Verenigde Staten met 8 strafpunten op de eerste plek. Twee Mexicaanse teams werden twee en drie en Canada moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: World of Showjumping / Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.