Ga naar hoofdinhoud

Vuurwerk op hals van paard geplakt en aangestoken

Foto: Facebook

In het Eindhovense stadsdeel Woensel is afgelopen weekend vuurwerk op de hals van een paard geplakt en afgestoken. Op Facebook doet de 19-jarige eigenaresse Chiara Curcuruto, van het paard een oproep om de dader (of daders) te vinden. 

Omroep Brabant had contact met Curcuruto, die op vakantie was in Oostenrijk toen het gebeurde. Zondagochtend kreeg Chiara een verontrustend telefoontje van een vriendin die tijdens haar vakantie voor het paard Eros zorgt. “Hij stond binnen in de stal”, vertelt Chiara vanaf haar vakantieadres aan Omroep Brabant. “De daders zijn binnengedrongen, hebben zijn halsdeken afgedaan en het vuurwerk met zwarte tape op zijn hals geplakt, precies op de plek waar zijn slagader zit.”

Schroeiplekken

Eros kwam er met schroeiplekken vanaf: “Het vuurwerk is afgegaan, maar hij heeft gelukkig alleen schroeiplekken opgelopen.” Eros heeft wel veel stress. “Hij durfde zijn stal niet meer in. Hij was heel bang”, aldus Chiara. “Mijn vader moest hem op een andere plek eten geven.”

Eerdere mishandelingen

Omroep Brabant meldt dat er al meer voorviel op de stal in Eindhoven. De shetlander van Chiara is tijdens haar vakantie al twee keer weggelopen. In een wei tegenover de stal van Eros zijn eerder de staarten van paarden afgeknipt. Volgens de Eindhovense worden nu camera’s en schrikdraad geplaatst bij de stal.

Bron: Facebook/Omroep Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook