Ga naar hoofdinhoud

WEG Tryon in beeld: Dag 1 Dressuur

Juliette Ramel met Buriel Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bekijk hier de fotoserie die Arnd Bronkhorst maakte:

Madeleine Witte-Vrees samen met haar man Nico en ad-interim chef d’équipe Maarten van der Heijden.

Madeleine Witte-Vrees en Cennin (v. Vivaldi) rijden als eerste Nederlandse combinatie een stabiele proef zonder grote fouten. De hele rit oogt wat zwaar in de aanleuning en de mond is vaak geopend. De eerste en tweede piaffe konden beter op de plek, maar de uitgestrekte stap vormt zoals altijd een hoogtepunt. De wisselseries zijn beide erg mooi. 72,997%.

Over Cennin en Madeleine Witte-Vrees zegt Maarten van der Heijden: “Madeleine heeft één van haar beste proeven van het het seizoen neergezet. De stap was prachtig en Cennin liet een sterke galopreprise zien. Alleen in piaffe had hij iets meer opgericht mogen blijven.”

In de stromende regen – afgewisseld met wat zonnestralen – moet Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy (v. Vivaldi) zijn Grand Prix rijden. Het publiek op de onoverdekte tribunes begint zich te bewegen, maar Dream Boy raakt niet overstuur. Goede proef met een heel klein smetje in de tweeërs. Hans Peter moet er soms nog wat veel aan werken, maar de kwaliteit is duidelijk op alle fronten aanwezig. 73,649%


“Hij had gevlogen en kwam uit de quarantaine, maar ik ging zo ongeveer op m’n buik achter ‘m aan, zó veel energie had hij. Hij is nog maar tien jaar, we kunnen vanaf hier mooi opbouwen. Hij heeft nu nog stukken piaffe-passage dat ‘ie echt al voor een heel hoog cijfer loopt en dan weer stukken dat ’t wat moeilijker voor hem wordt. Als hij nog wat sterker wordt gaat het hele beeld er ook nog makkelijker uitzien, maar dat kan je van hem op dit moment nog niet verlangen.”, vertelt Hans Peter Minderhoud na afloop.

Steffen Peters en de pas tienjarige Suppenkasper rijden een nog iets groen aandoende proef, maar de kwaliteit druipt er wel aan alle kanten vanaf. Onder luid gejuich van het thuispubliek rijdt de Amerikaan de ring in zijn thuisland binnen. Drie imponerende gangen, veel kwaliteit in de piaffe (hoewel de balans soms nog moeilijk is) en veel vermogen tot verzamelen. 73,509%.

Julliette Ramel en Buriel KH (v. Osmium) leken met een fantastische en energieke proef op weg naar de voorlopige leiding, maar in de eerste pirouette verloor de ruin de sprong, met lagere cijfers tot gevolg. Met 75,233% komt ze nu net achter Jessica von Bredow-Werndl.

De Belgische Isabel Cool mocht als reserve (Jorinde Verwimp viel uit) mee naar Tryon en rijdt daarmee haar eerste grote kampioenschap. Ook zij heeft echter geen geluk. Tot aan de wissels om de pas rijdt ze een keurige proef, maar in de serie ontstaat spanning en Aranco (v. Ferro) wil niet meer in de vooruit. Cool besluit af te groeten.

Dit bericht wordt later nog aangevuld.

Handige links

Programma
Startlijsten en uitslagen
TV-tijden
Livestream

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook