Ga naar hoofdinhoud

WK Endurance: recordaantal deelnemende landen

Carmen Römer, hier met Oceane d’Havanne op de WEG 2014. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Aanstaande zaterdag gaan maar liefst 46 landen van start in het Wereldkampioenschap Endurance in Samarin, een record volgens de FEI. Om 6 uur in de ochtend gaan 136 combinaties beginnen aan hun rit over 160 kilometer, onder hen vier Nederlandse deelneemsters. 

Het parcours bestaat uit vijf loops, van 40, 35, 35, 30 en 20 kilometers, en gaat over velden, door bossen, langs de Donau in de directe omgeving van Bratislava.

De jongste deelnemer is slechts Pilar Saravia uit Uruguay. De huidige numme rdrie van de wereld, won in haar thuisland in juli haar eerste 3*  over 160 kilometer en won haar tweede 160 kilometer twee weken later in Buenos Aires. Zij zal de strijd aan moeten binden met favorieten als HH Sheikh Hamdan Bin Mohammed Al Maktoum, kroonprins van Dubai, die individueel goud won in Caen en met de huidige nummer een van de wereld, de Spaanse Maria Alvarez Ponton.

Voor Nederland komen Joyce van den Berg ( Rouchka de Luc), Iris van der Horst (Benthe), Melisa Huijsman (Kain) en Carmen Theunissen (Priam des Roches) aan de start.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst

Bron: FEI / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook