Ga naar hoofdinhoud

WK enkelspannen en paramennen 2018 bij de Peelbergen

De FEI heeft zowel het Wereldkampioenschap voor enkelspan paarden en het Wereldkampioenschap paramennen 2018 toegekend aan de organisatie van de internationale menwedstrijd in Horst aan de Maas. De kampioenschappen worden gelijktijdig gehouden van 28 augustus tot en met 2 september 2018 op de terreinen van de hippische evenementenzone De Peelbergen in Kronenberg (Horst).

Nog niet eerder werd in de mensport beide Wereldkampioenschappen gelijktijdig op dezelfde locatie georganiseerd. “Gezien de ambitie van onze organisatie passen deze internationale kampioenschappen uitstekend in onze visie richting het organiseren van top-mensportevenementen. We zijn dan ook zeer verheugd dat zowel de KNHS als de FEI hun vertrouwen in onze organisatie hebben uitgesproken door beide kampioenschappen aan ons toe te kennen,” aldus voorzitter Nico Rijnbende.

Eerste voorbereidingen

Dankzij de ondersteuning van de Gemeente Horst en de Provincie Limburg worden inmiddels de eerste voorbereidingen getroffen voor de indeling van de terreinen. Van 20 tot en met 23 april wordt de traditionele CAI3* Horst voor het eerst gehouden op de nieuwe locatie, de hippische evenementenzone De Peelbergen in Horst.

Voorlopig programma WK’s 2018

maandag 27 augustus      Aankomst deelnemers
dinsdag 28 augustus         Openingsceremonie & Landenavond
woensdag 29 augustus     Veterinaire keuring PE & H1
dressuur PE
donderdag 30 augustus   dressuur H1 – eerste deel
vrijdag 31 augustus            dressuur H1 – tweede deel
zaterdag 1 september     marathon
zondag 2 september        vaardigheid

Bron: Hoefnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook