Ga naar hoofdinhoud

WK Lanaken: Bart van der Maat wint tweede onderdeel zesjarigen

Bart van der Maat hier met Dalton. Foto Jacquelien van Tartwijk

Het zojuist verreden tweede onderdeel van het WK voor zesjarigen in Lanaken is gewonnen door Bart van der Maat met zijn KWPN'er Dalton (v. Vaillant). De Braziliaan Luiz Felipe de Azevedo reed Cliff de Brinco Lindenhof Z (v. Argentinus) naar de tweede plaats. De Belgische Tom Dhaeyere en Indra van de Oude Hei (v. Casantos) eisten de derde plek op. 

In de sterk bezette rubriek gaf Bart van der Maat met Dalton iedereen het nakijken met een razendsnelle foutloze rit. Daarmee liet het duo 270 combinaties achter zich, maar helaas bleek het net niet genoeg voor kwalificatie voor de finale. Veertien KWPN’ers zijn gekwalificeerd voor de finale aanstaande zondag, waaronder de KWPN-goedgekeurde hengst Dortmund HS (v. Vigaro) met Kristian Houwen. Het beste KWPN-paard over twee onderdelen is Dolanda v.Ultimo) onder de Britse Julian Mincher.

Na beide onderdelen gaat Julian Mincher met Dolanda aan de leiding. Zij eindigden vandaag als tiende en deden gister ook al goede zaken. De Flipper (v. Flipper d’Elle) staat zesde na beide onderdelen. De door de Belgische Steven van Meersche gereden ruin bleef vandaag opnieuw foutloos. Veertiende na twee onderdelen staat Dakar VL (v. Verdi) onder Marion Wilson Fernandes. Ze eindigden in de tussenstand nipt voor VDL Groep Dirkowitz (v. Indoctro) onder Joep van der Kampen, en Don’t Worry B (v. Numero Uno) onder Giovanni Consorti.

Julian Mincher kwalificeerde zich met zijn beide KWPN’ers voor de finale, naast Dolanda deed hij dat met Dartbreaker (v. Heartbreaker). Ook Dyllano (v. Whitaker) zal zondag in de finale te zien zijn onder Michael Kearins, evenals Remmits Delphi (v. Zürich) onder Jack Ansems, Dekato (v. Upgrade) onder Neal Fearon, Dacantos (v. Up to Date) onder Patrick Lemmen en Dyango VDL (v. Zapatero) onder Denis Gouvea. Ook Darthus (v. Mr. Blue) onder Rodrigo Pessoa en Davino Q (v. Vingino) onder Andrius Petrovas zijn zondag terug te zien in de finale.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses/KWPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook