Wordt Robert Dover nieuwe dressuurcoach VS - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Wordt Robert Dover nieuwe dressuurcoach VS

Rond 1 april wordt de nieuwe coach van het Amerikaanse dressuurteam bekendgemaakt. Hij of zij zal de ploeg begeleiden richting de World Equestrian Games in 2014 en de Olympische Spelen in 2016.

De benoemingscommissie van de Amerikaanse Hippische Sportfederatie (USEF) staat onder leiding van Eric Straus, een gerespecteerd zakenman met een enorme ervaring op het gebied van de paardensport. Het is niet bekend hoeveel sollicitaties de commissie ontvangen heeft.

De functieomschrijving is er eentje voor een gecombineerde coach/manager en chef d’équipe. De positie is vacant sinds Anne Gribbons ontslag nam na de Olympische Spelen in Londen afgelopen zomer.

Robert Dover, die de USA zes keer op Olympische Spelen vertegenwoordigde en daarnaast als dressuurcoach van het Amerikaanse eventingteam en ook als coach van het Canadese team heeft opgetreden, wordt beschouwd als de grootste kanshebber. In 2008, toen Klaus Balkenhol er mee ophield, solliciteerde hij ook al naar de functie van chef d’équipe van de dressuurploeg.

Bron: Horses/Dressage-news

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook