Ga naar hoofdinhoud

Zeggenschap FEI Secretaris Generaal in sommige protesten tegen paardenmisbruik

Op de General Assembly in Montevideo, later deze maand, komt een voorstel op tafel dat de Secretaris Generaal van de FEI in sommige omstandigheden van paardenmishandeling of misbruik zeggenschap krijgt of het voor het FEI tribunaal komt of niet. In documentatie die voorafgaand aan de internationale bijeenkomst is vrijgegeven, heeft de FEI een voorstel gedaan om artikel 142, dat betrekking heeft op paardenmisbruik, te wijzigen. 

Voorgesteld wordt om aan het artikel toe te voegen dat de Secretaris Generaal van FEI zal beslissen of een protest tegen mishandelen of misbruik van een paard al dan niet moet worden doorverwezen naar het FEI-tribunaal, het zal afhankelijk zijn van de omstandigheden en het bewijsmateriaal.

Protesten zonder bewijs

De FEI zegt dat ze veel protesten ontvangt zonder gronden of bewijs, en stelt voor dat ze de optie zou moeten hebben om dergelijke protesten niet direct naar het tribunaal te verwijzen.

Direct voor tribunaal

Volgens de bestaande algemene regels moet iedereen die getuige is van paardenmishandeling dit direct melden in de vorm van een protest onder artikel 163. Alle vormen van mishandeling of misbruik tijdens evenementen, of in verband met evenementen, moeten direct bij officials gemeld worden en komen dan voor het tribunaal.

Matchfixing en meer

De nieuwe formulering lijkt specifiek betrekking te hebben op misbruik dat op enig ander moment is waargenomen. Het gaat over gedragingen die de paardensport en de FEI in diskrediet brengen zoals matchfixing, weddenschappen, omkoping en corruptie. “Het moet worden gemeld als een protest (artikel 163) aan de Secretaris Generaal die, na bestuderen van het protest, een beslissing zal nemen of de zaak al dan niet voor het FEI tribunaal komt”, zegt de FEI.

‘Misbruik van het paard’

De voorgestelde wijziging voegt specifiek ‘misbruik van het paard’ toe zodat zaken tegen dergelijke gevallen kunnen worden gestart, evenals tegen elke andere schending van de FEI-regels en voorschriften.

Bron Horsetalk

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook