Ga naar hoofdinhoud

Werken in de internationale paardensector

Heb jij een passie voor paarden? En wil je van je passie graag je werk maken? Voor een succesvolle carrière in de paardensector heb je natuurlijk wel de juiste opleiding nodig. Van Hall Larenstein biedt verschillende hbo-opleidingen met een paardenspecialisatie.

In Europa zijn miljoenen mensen actief in de paardensector. Denk aan de fokkerij, sport, vrije tijd of zakelijke activiteiten op alle verschillende niveaus. De paardenindustrie groeit wereldwijd snel en daarom blijft deze sector zich verder ontwikkelen. De specialisatie Equine, Sports and Business is de balans tussen paardenwetenschap en kennis van de zakelijke aspecten. Tijdens deze studie krijg je te maken met onderwerpen als voeding, fokkerij en inspanningsfysiologie en duik je in vakken als financiën, management en marketing. Naast deze kennis leer je ook vaardigheden zoals netwerken, adviseren, plannen en organiseren.

Een opleiding op het gebied van paarden en ondernemen

Paard en management is de specialisatie die studenten kiezen wanneer zij helemaal gek zijn van paarden en met dat enthousiasme ook professioneel aan de slag willen. De mogelijkheden daarvoor zijn er want de hippische sector vraagt om afgestudeerden die andere paardenliefhebbers kunnen adviseren over gezondheid en welzijn van gehouden paarden. Ook is er vraag naar afgestudeerden met management vaardigheden die ondersteuning kunnen bieden bij diverse hippische bedrijven. Dat kan zijn in Nederland of in het buitenland want de hippische sector is internationaal en stopt niet bij de landsgrenzen!

Sponsored By: 

    >> Meer informatie over de paardenstudies bij Van Hall Larenstein.

>> Naar dossier Onderwijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook