Ga naar hoofdinhoud

Aanklacht mishandeling Totilas verworpen

Matthias Alexander Rath met Totilas
De aanklacht die dierenbeschermingsorganistie PETA vorig jaar oktober indiende wegens mishandeling van Totilas, werd vorige week door de officier van justitie verworpen.

De aanklacht liep tegen eigenaren Ann Katrin Linsenhoff en Paul Schockemöhle, trainer Klaus-Martin Rath en ruiter Matthias Alexander Rath. PETA beschuldigde hen van mishandeling. Totilas zou zonder soortgenoten om hem heen worden gestald en tijdens de training worden onderworpen aan de rollkür-methode.

Een groep van zes experts en Dr. Madeleine Martin, gespecialiseerd in wetgeving op het gebied van dierenwelzijn, bezochten Totilas in december van vorig jaar op zoek naar bewijs.

“Deze specialisten zagen al snel dat er geen bewijsmateriaal te halen viel. En de kritiek op de training, dat is min of meer een godsdienstoorlog. Die discussie is niet gebaseerd op feiten. Nu hebben we gelukkig ook de wet aan onze kant, het laat zien dat er geen sprake is van wreedheid tegen onze dieren. Dit inzicht kan belangrijk zijn voor heel de paardensportsector”, aldus Klaus-Martin Rath.

Bron: Horses/ Chroneofhorse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.