Ga naar hoofdinhoud

75,5% voor Cornelissen en Aqiedo in GP Saumur

Adelinde Cornelissen wist vandaag op het CDI in Saumur alle vijf de juryleden te overtuigen van de kwaliteiten van haar en Aqiedo (v. Undigo). De jury kende haar gemiddeld 75,5% toe, een PR voor de combinatie in de Grand Prix. "Aqiedo liep echt heel erg goed en ging foutloos door deze proef heen. Ik ben heel trots op hem”, laat Cornelissen weten. Met haar ander troef Zephyr (v. Jazz) werd ze gedeelde zesde (69,5%). 

Het vijfkoppige jurykorps kende gemiddeld 75,500% (73,9-76,6%) toe aan Cornelissen en de KWPN-goedgekeurde Undigo-zoon. Met een foutloze proef, zonder onvoldoendes en een mooie rij 8-en, plus een mooie 9 voor het halthouden en achterwaarts gaan, laat Aqiedo zien er steeds meer in te groeien op het hoogste niveau. Vooral op de verzamelde onderdelen zoals de piaffe- en de passagetour scoort de hengst bij vrijwel alle juryleden 8-en.

Ruim 4 procent los

Met de score van 75,5% stond Cornelissen ruim 4 procent los van de concurrentie. Michael Eilberg werd tweede Marakov (v. Rufs). Deze combinatie behaalde 71,920%.

Zephyr

Het jurykorps was minder unaniem over het optreden van Cornelissen met Zephyr. De jury bij E zette de combinatie op de vierde plaats en de jury bij C op een elfde plaats. Gemiddeld kwamen ze op een score van 69,500%. Later dit weekend loopt Zephyr de kür op muziek, Aqiedo de Grand Prix Spécial.

Net buiten de prijzen

Tosca Visser viel met Asther de Jeu (v. Contango) net buiten de prijzen. Met een score 67,540% werd het duo elfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook