Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen en Aqiedo met record score naar zege

Adelinde Cornelissen met Aqiedo. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Alles lukte in de Special van Adelinde Cornelissen en Aqiedo. De KWPN-hengst danste zojuist in een recordscore naar de overwinning in Saumur. Met 76.235% was Cornelissen iedereen de baas en bleef de nummer twee Sergio Martin Palos uit Spanje bijna drie procent voor. Adelinde twitterde: "Alweer een record voor Aqiedo!", nadat ze ook al een persoonlijk record in de Grand Prix had gereden met de hengst.

Het eerste gedeelte van Adelinde Cornelissens proef met Aqiedo verliep al voorspoedig. Na de stap stond het paar al ruim aan de leiding en de score was hier al boven de 74%. In de sterke piaf-passage tour ging het percentage verder omhoog en kwam boven de 75%.

Overtuigend galopgedeelte

De galopreprise verliep overtuigend met prachtige wisselseries en mooie pirouettes. Het percentage bleef gestaag stijgen en Cornelissen en de Undigo-zoon eindigden met in een persoonlijk record score van 76.235%.

Tweede plaats naar Spanje

Sergio Martin Palos kwam met 73.51% op de tweede plaats. De Spanjaard zat in het zadel van de elfjarige Lusitano-merrie Batuta. Derde werd de Fransman Philippe Limousin met Rock’n Roll Star, een zoon van Joeris die de man van het Cadre Noir ook al reed. Limousin reed 69.706% bij elkaar.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook