Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen wint eerste onderdeel ZZ-Zwaar met Fleau de Baian

Fleau de Baian, Adelinde Cornelissen Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Adelinde Cornelissen heeft vanmorgen op de KNHS Indoorkampioenschappen met Fleau de Baian het eerste onderdeel van de ZZ-Zwaar gewonnen. De amazone uit Nijkerk kreeg 70.38% met de volle broer van Parzival en werd unaniem op de eerste plaats gezet door de juryleden. 

Cornelissen en de Jazz-zoon maakten hun debuut op de eerste selectie voor het NK in Sonnega en sloten dit debuut winnend af. Het duo schreef ook de overwinning van de derde selectiewedstrijd in Ermelo op hun naam.

Laatste starter

Febe van Zwambagt ging als laatste van start in deze ZZ-Zwaar proef en wist met FS Las Vegas de tweede plaats te bemachtigen. Met een score van 68.33% eindigden Van Zwambagt en de Lord Loxley I-zoon net voor Mara de Vries en Dornenstern. De Vries stond daarvoor op de tweede plaats met de Danone-ruin met een score van 68.29%.

Dicht bij elkaar

De scores van de nummers twee, drie en vier lagen heel dicht bij elkaar. Jennifer Sekreve sloot de top vier met San Siro. Sekreve won de selectiewedstrijd voor het NK in Emmeloord met de zoon van San Amour, de enige keer dat Cornelissen en Fleau de Baian niet wonnen en werd tweede op de selectiewedstrijd in Ermelo. Vandaag kreeg het duo 68.24% van de jury, waarmee het resultaat in de finale vanavond nog niet vast ligt.

Finale

De beste negen combinaties uit de eerste proef mogen vanavond van start in de finale kür. Deze staat gepland om om 19:05 uur te beginnen Cornelissen en Sekreve staan als laatste twee deelnemers op de startlijst.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de overzichtspagina van de KNHS Indoorkampioenschappen 2017

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook