Ga naar hoofdinhoud

Adelinde stuurt Fleau de Baian met topscore naar Jumping Amsterdam

Adelinde Cornelissen met Fleau de Baian. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de Prix St. Georges van de Subtopwedstrijd in Liempde viel vandaag een startbewijs voor de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam te verdienen. Adelinde Cornelissen reed Fleau de Baian (v. Jazz) naar de winnende score van 74,08% en sleepte daarmee het felbegeerde ticket in de wacht.

Ondanks dat de zevenjarige Fleau de Baian nog weinig wedstrijdervaring heeft, heeft hij al een indrukwekkende palmares. Zo won de bij het AES en in Oldenburg goedgekeurde hengst afgelopen winter goud op de indoorkampioenschappen in de klasse ZZ-Zwaar, finishte deze zomer als zevende in de finale op het WK jonge paarden in Ermelo en liep onlangs in Saumur op zijn allereerste CDI in de Lichte Tour naar twee overwinningen en een tweede plek. “Fleau doet hij alles al zo simpel, alsof hij al jaren deze proeven loopt”, vertelt Adelinde Cornelissen enthousiast over haar Jazz-zoon.

Voor een tien

“De proef vandaag was super strak en ging op een klein dingetje na heel goed”, aldus Cornelissen over haar winnende rit. “Ik wilde de serie om de vier voor een tien gaan rijden maar toen werd Fleau iets te fanatiek. Daardoor was de eerste wissel van die serie niet zo mooi.”

Volgens het boekje

De amazone reed met haar voormalige toppaard Parzival (v. Jazz) meerdere keren op Jumping Amsterdam en ze kijkt er naar uit om daar met zijn volle broer Fleau de Baian van start te kunnen gaan. “Hoewel Parzival ook gewonnen heeft in Amsterdam was dat nooit helemaal zijn concours. Ik klop het af”, lacht Cornelissen. “Maar Fleau heeft nog nooit zo gekeken dat hij ergens niet langs durfde. Tot nu toe verloopt alles met hem volgens het boekje. Het is super om voor eigen publiek te kunnen rijden en op zulke concoursen kan Fleau mooi ervaring opdoen voor het grote werk.”

Sterke top vier

Behalve Cornelissen behaalde ook de rest van de top vier scores boven de 70 procent. Danielle Heijkoop en Daula II (v. Gribaldi) – die vorig week een winnend debuut maakten in de Prix St. Georges – eindigden vandaag met 72,89% als tweede. Kirsten Beckers en Aladin (v. Tchaikovsky) behaalden de derde score van 70,92%. Petra van Esch en Fiji (v. Florencio) sloten met 70,33% aan op de vierde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Daniëlle Heijkoop en toekomsttroef Damirez op eenzame hoogte
Skylar Bos en Black Boy opnieuw aan kop in Zware Tour

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.