Ga naar hoofdinhoud

Amerika laat toeschouwers meejureren

Vanaf volgend jaar kunnen toeschouwers in Amerika, net als afgelopen jaar op verschillende Europese wedstrijden, zelf meejureren in de kür. Het is de bedoeling dat het nieuwe systeem voor het eerst in gebruik genomen zal worden op het Adequan Global Dressage Festival in Wellington, dat in het in de tweede week van januari van start gaat en afsluit met de Nations Cup wedstrijd eind maart.

Daarnaast zal ook het nieuwe waarderingssysteem om de moeilijkheidsgraad van de kür rechtvaardig te beoordelen in gebruik worden genomen. Het computerprogramma dat is ontwikkeld door  door O-jurylid Katrina Wüst samen met computergame ontwikkelaar, Grand Prix dressuurruiter en jurylid Daniel Göhlen, heeft gezorgd voor een doorbraak in de transparantie van de moeilijkheidsgraad. De organisatie wil het nieuwe systeem op alle wedstrijden van het AGD-Festival inzetten zodat de deelnemers er bekend mee zijn voor de finale in Omaha eind april.

Meer dan duizend uur

Hoewel Göhlen in eerste instantie ervan uitging dat hij zo’n tien uur nodig zou hebben om het systeem te programmeren, werden dat meer dan duizend uur tot nu toe met alle aanvullingen en ervaringen van ruiters en juryleden.

Spectator judging

Het bedrijf van Göhlen, Black Horse, is inmiddels een samenwerking aangegaan met het Duitse softwarebedrijf SAP. Dit bedrijf heeft de afgelopen jaren het ‘Spectator judging’-systeem verzorgd op het CHIO in Aken. Daarnaast kon er ook op grote evenementen als Genève, Odense, Stuttgart, London Olympia, Frankfurt en de wereldkampioenschappen jonge paarden in Ermelo al door het publiek worden meegejureerd.

FEI-tv

De eerste keer dat er via de livestream van FEI-tv kon worden meegejureerd door het publiek was bij de WB-wedstrijd in Salzburg. “Het lijkt er heel erg op dan spectator judging ervoor zorgt dat de mensen meer met de dressuur betrokken zijn”, aldus Göhlen. “En met de samenwerking met SAP wordt het alleen maar makkelijker om de app wereldwijd te verspreiden.”

Bron: Dressage-news

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook