Ga naar hoofdinhoud

Amerikanen maken flinke sprongen op FEI wereldranglijst dressuur

Steffen Peters met Suppenkasper Foto: YouTube still

Op de nieuwe FEI wereldranglijst voor dressuurruiters gaat wereldbekerwinnares Isabell Werth met Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schufro) nog steeds  fier aan de leiding. Laura Graves klom met haar Verdades (v. Florett As) op naar de tweede plaats op de ranglijst. Edward Gal is de beste Nederlander op de elfde plaats. Steffen Peters en Suppenkasper (v. Spielberg) zijn de opvallende stijgers met 138 plaatsen.

Door haar wereldbekeroverwinning heeft Isabell Werth haar eerste positie met Weihegold op de wereldranglijst verstevigd. De eerste en tweede plaats die Laura Graves in Parijs haalde met haar KWPN’er Verdades, leverde haar de punten op om te stijgen naar van de vijfde naar de tweede plek. De Amerikaanse drukte Emilo (v. Ehrenpreis) en Werth naar de derde plaats, en heeft nu een gelijk aantal punten als de Duitse combinatie.

Gal net buiten top tien

Edward Gal moest met Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack) een plaats prijs geven in het klassement en staat nu elfde. Jessica von Bredow ging hem voorbij met de Gribaldi-zoon Unee BB. Madelein Witte behoudt haar veertiende plaats met de hengst Cennin (v. Vivaldi).

Peters met stip in top 50

Opvallende zijn de flinke sprongen die de Amerikaanse combinaties Steffen Peters met Suppenkasper en Kasey Perry-Glass op Goerklintgaards Dublet (v. Diamond Hit) hebben gemaakt op de ranglijst. Peters klom 138 plaatsen en staat nu 43ste. Kasey Perry maakte 66 plaatsen winst en staat op plek 38. Ook Sabine Schut steeg flink met Sanceo (v. San Remo), ze klom 45 plaatsen naar plek 26.

Minderhoud stijgt 130 plaatsen

Ook Hans Peter Minderhoud is flink geklommen op de FEI ranking. Met de Rubels-zoon Zanardi steeg hij van plaats 187 naar 57, 130 plaatsen winst. De grootste sprong maakte echter de Australische Kristy Oatley met Du Soleil (v. De Niro). Ze kwam van 206 en bezet nu plaats 62, 144 plaatsen winst.

Klik hier voor de actuele FEI ranglijst.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook