Ga naar hoofdinhoud

Anabel Balkenhol sluit weekend succesvol af

Heuberger TSF onder Anabel Balkenhol. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dressuuramazone Anabel Balkenhol kan terugkijken op een succesvol weekend. In München stuurde ze op vrijdag Dablino FRH (v. De Niro) naar het hoogste percentage in de Grand Prix Special en voegde daar gisteravond de tweede plaats in de kür op muziek aan toe. Voor deze rubriek zadelde ze de Trakehner-hengst Heuberger TSF, met wie ze eerder ook al de Grand Prix won.

De kür van Balkenhol en de negenjarige Imperio-zoon werd door twee van de vijf juryleden gezien als de winnende proef, maar met een percentage van 73,675% bleef ze net een fractie achter op winnaar Hendrik Lochthowe. Lochthowe realiseerde met de tienjarige KWPN-gefokte Meggle’s Boston (v. Johnson) een score van 73,700%.

“Heuberger houdt ervan op in de schijnwerpers te staan en vindt de atmosfeer hier geweldig. Dat zal hem in de toekomst goed doen”, vertelt Balkenhol over Heuberger TSF, die op 2,5-jarige leeftijd als premiehengst werd goedgekeurd. Caroline Darcourt mocht als derde opstellen met Paridon Magi (v. Don Primero), zij scoorde 72,425%.

Dablino in topvorm

In de Grand Prix Special bleef de dochter van Klaus Balkenhol met 73,480% bijna vijf procent voor op Dorothee Schneider, die Fohlenhof’s Rock ’n Rose (v. Rubin Royal) aan start bracht.  “Ik heb het gevoel dat Dablino beter in vorm is dat ooit tevoren. Hij is in het afgelopen jaar meer zelfbewust geworden en heeft iedere dag weer plezier in het werk”, vertelt de Duitse.

De nummer drie, de Italiaanse Pia Laus-Schneider, reed met Shadow (v. Sancisco) 68,340% bij elkaar en zat Schneider daarmee dicht op de hielen.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook