Ga naar hoofdinhoud

Anne Meulendijks debuteert in Inter A met ruim 70%

Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Anne Meulendijks maakte vandaag in Liempde zeer verdienstelijk haar debuut in de Inter A met President's Avanti MDH (v. United). Na een foutloze proef noteerden ze 70,60%, wat genoeg was voor de zege in de rubriek, die in handicap werd verreden met de Inter II en Inter B.

“We zijn eigenlijk pas anderhalve maand weer aan het trainen. Dat we zo snel de ring in konden was al mooi, maar dat het dan zo loopt is helemaal super”,vertelt Meulendijks blij. Deze zomer nam de combinatie twee gouden medailles van het EK mee naar huis en werden ze Nederlands kampioen bij de Young Riders. Avanti kreeg daarna een welverdiende vakantie.
“Er zijn geen onderdelen waar hij moeite mee heeft. In één piaffe aarzelde ik zelf iets te veel, maar verder ging de proef heel fijn. Voor ons allebei is dit niveau nieuw, dus het moet allemaal nog iets meer bevestigd worden en dan is er op ieder onderdeel zeker nog winst te halen.”
De tweede plaats was voor Emmelie Scholtens. Met President’s Zaragoza (v. Jazz) behaalde ze 68,88% met hun Inter II-proef.

Theo Hanzon pakte weer de zege in het ZZ-Zwaar. Dit keer in de eerste groep, die in handicap met de Inter I was. Hij noteerde met Helena vh Goorhof (v. Gribaldi) nu 71,14%. “Ze was al weer verbeterd ten opzichte van de laatste wedstrijd in Oirschot. Dat zag je met name in de wissels, die nu heel mooi recht en groot door gesprongen werden”, reageert Hanzon blij.
In de andere groep van het ZZ-Zwaar zette ook Saskia Maertens haar zegetocht voort. Met Legend of Loxely (v. Lord Loxley) gaat ze in rap tempo door het ZZ-Zwaar en won ze dit keer met 67,30%.
Denise van den Dries en Argo (v. Krack C) waren de beste in de Prix St. Georges met 65,92%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook