Ga naar hoofdinhoud

Anne Meulendijks klaar voor U-25

Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Anne Meulendijks vormt een zeer succesvolle combinatie met President's MDH Avanti (v. United). Na een geweldige Young Riders-tijd, waarin vorig jaar twee gouden medailles op het EK behaald werden naast goud op het NK, stevent de combinaties nu met groot gemak en veel potentie af op de U-25. Op de subtopwedstrijd in Velddriel vandaag noteerden ze de winnende score van 69,08% in de Inter II/ Grand Prix.

Meulendijks kwam aan start in de Intermédiaire II. Het doel was het behalen van 60%. Het criterium om deel te mogen nemen aan de U-25 is namelijk om drie keer 60% te scoren: in de Inter A, Inter B en Inter II. Aan deze voorwaarde is dus ruimschoots voldaan.
“Ik ben heel erg blij met hoe het ging, maar ik merk wel dat we allebei iets zekerder moeten worden op dit niveau. Het is natuurlijk voor ons allebei nieuw allemaal en het is heel anders dan de Young Riders proeven. De Inter II is echt pittig”, vertelt de fanatieke amazone na afloop.
“Zaterdag in de training had ik voor het eerst echt een ‘wow-gevoel’ in de piaffe en passage. Dat was in de proef vandaag iets minder, maar ik weet dus dat het erin zit. Hij liet wel heel veel mooie dingen zien en de zelfhouding is altijd een groot pluspunt van hem. In de draftour scoren we ook altijd hoog. We gaan nu thuis rustig door trainen en als alles voor ons beide meer bevestigd is gaan we de overstap naar de U-25 maken. Ik ben in ieder geval heel blij met hoe goed het nu gaat. We weten waar we nog aan moeten werken, maar hij heeft heel veel potentie en ik weet zeker dat het goed gaat komen.”

Jonna Schelstraete zette haar successenreeks met Cupido (v. Tuschinski) in de Lichte Tour voort en won de Prix St. Georges met dik 75%. “Ik heb lekker gereden en het was foutloos”, reageert ze enthousiast.
Denise van den Dries volgde met Argo (v. Krack C) op de tweede plaats met 69,14%, ruim voor Margreet Prosman die met Androdine (v. Sandro Hit) 62,17% behaalde. In de Intermédiaire I deelde Van den Dries de zege met Veronique van der Panne en Whatever (v. Truppa). Beide amazones noteerden 67,83%. Van der Panne, die ook aan haar laatste jaar bij de pony’s is begonnen met Rhyffed Spike, debuteerde in de Inter I met leermeester Whatever. “Ik was best zenuwachtig, maar ik weet nu dat dat helemaal niet hoeft, want het ging heel goed en ze stond er fijn aan. Nu wil ik graag Inter II starten, om straks U-25 te kunnen rijden.”

In het ZZ-Zwaar was het oranje lint voor Mandy Wilms en bewegingstopper Apache (v. Rhodium) met een fraaie score van 69,71%. De combinatie debuteerde afgelopen december op dit niveau. De tweede plaats was hier voor Noortje van de Hoff die met Zorro (v. Rhodium) een score van 67,71% neerzette.

De complete uitslagen volgen later.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook