Ga naar hoofdinhoud

Arlando verkocht aan Anna Zibrandtsen

Diederik van Silfhouts Arlando is verkocht aan de Deense Anna Zibrandtsen. In overleg met eigenaren Aat en Lida Both en Siem Kat besloot Van Silfhout zelf de 12-jarige hengst te verkopen. Andreas Helgstrand werd ingeschakeld als bemiddelaar en vond in de Deense amazone Anna Zibrandtsen een nieuwe eigenaar. 

“Ik heb er alles uitgehaald wat er voor mij uit te halen was”, vertelt Diederik van Silfhout, die vorig jaar op het CHIO in Rotterdam al met eigenaren Aat en Lida Both al om de tafel ging over deze verkoop. Zij lieten de keuze aan hem. “Het maakte niet zoveel uit of we heel goed of gewoon netjes reden, de scores bleven de afgelopen jaren ongeveer hetzelfde”, zegt Van Silfhout, die denkt dat hij met deze verkoop de juiste beslissing heeft gemaakt.

Mooie combinatie

Andreas Helgstrand had ruim de tijd om een geschikte koper te vinden voor de Paddox-zoon. Volgens Diederik is hij een mooie combinatie met Anna Zibrandtsen, die eerder ook al Dorado kocht in Nederland. “Hij lijkt wel 1,80m met haar er op”, vertelt Diederik. Zibrandtsen reed ‘m al zo’n vijf keer en de hengst zal een dezer dagen direct naar Denemarken vertrekken.

Vaste waarde

Diederik en Arlando waren de afgelopen jaren van waarde voor het Nederlandse team. Ze droegen bij aan het teambrons op de Wereldruiterspelen in Caen, teamgoud op het EK in Aken en afgelopen zomer op de Olympische Spelen werd het duo individueel 11e.

De Nederlandse bondscoach Rien van der Schaft werd al vroegtijdig op de hoogte gesteld van de op handen zijnde verkoop. “We hebben het Rien al vroeg verteld”, zegt Van Silfhout.

Four Seasons naar EK

In de Fürst Piccolo-zoon Four Seaons denkt Diederik de opvolger van Arlando te hebben gevonden. “Met hem wil ik me richten op het EK deze zomer. Ik weet niet of dat gaat lukken, maar ik wil het wel proberen.” Tot nu toe werd de ruin, die in eerste instantie bij Van Silfhout op stal kwam voor de verkoop, door Diederik een keer in de Intermediaire II uitgebracht. In februari op een subtopwedstrijd in Nijkerk was er een score van 73,95%.  Verder noemt de ruiter El Torro en Expression als aankomende Grand Prix-talenten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook