Ga naar hoofdinhoud

Ashley Holzer wordt Amerikaans staatsburger

Ashley Holzer, hier met Pop Art. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De viervoudige Canadese Olympiër Ashley Holzer is officieel Amerikaans staatsburger geworden. De Grand Prix dressuuramazone heeft nu twee nationaliteiten en heeft nog niet besloten voor welk land ze zal gaan uitkomen in de toekomst. Vorige week is Holzer in New York beëdigd. Na Lars Petersen is ze de tweede Grand Prix-ruiter die Amerikaans burger is geworden deze maand.

Door de FEI regels moet Ashley Holzer een jaar wachten voor ze mag uitkomen voor de Stars and Stripes in plaats van onder Canadese vlag, als ze besluit Amerikaanse te worden.

De nu 52-jarige Holzer is voor Canada zeer succesvol geweest met de KWPN’ers Pop Art en Breaking Dawn. Nu heeft ze de beschikking over de Grand Prix-paarden Dressed in Black (v. Dresemann), de Jazz-zoon Unlimited, die vroeger onder Stephanie Peters en Madeleine Vrees ging, en de KWPN-merrie Tiva Nana (v. Metall). Tiva Nana komt deze week na een jaar weer in actie op het Global Dressage Festival in Wellington, de merrie heeft een veulen gehad. Met Dressed in Black probeert Holzer zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Ashley Holzer woont met haar gezin al sinds 1994 op het Riverdale Equestrian Center in de Bronx in New York City, in de wintermaanden is ze met haar paarden in Wellington.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Dressage-news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.