Ga naar hoofdinhoud

Australische stalruiter Emmy de Jeu voert Lichte Tour aan

Vandaag op CH Gorredijk werden ook voor het eerst subtoprubrieken uitgeschreven. Ian Smith, die een samenwerkingsverband met Emmy de Jeu heeft en bij haar een aantal stallen huurt, was helemaal in zijn element in Gorredijk en reed zijn Dornkaart tweemaal naar het oranje lint in de Lichte Tour. Met scores van 67,11% in de Intermédiaire I en 65,33% in de Prix St. Georges had hij tevens de hoogste dagscores.

“Ian reed een hele mooie, harmonieuze proef”, begint Roerink. “Hij wist duidelijk wat hij aan het doen was en dat zag je terug in zijn voorbereiding op zijn oefeningen. Hij reed echt met gevoel. Dornkaart is een mooi paard, Ian stelde hem mooi voor en het beeld was prettig. Het had allemaal met nog iets meer expressie gemogen misschien, dan kom je meer naar die 70%.”

Fouten in wissels en pirouettes

In het ZZ-Zwaar kon de basis over het algemeen nog beter. “In vergelijking met de Lichte Tour waren veel ruiters in het ZZ-Zwaar nog echt wat zoekende”, vertelt Roerink. “We zagen nog veel onvoldoende bevestigde wissels en ook de pirouettes bleken nog wat een struikelblok. Deze waren of snel te weinig gezet, er was sprake van sprongverlies of er traden echt storingen op.”

Hierdoor vielen de scores in het ZZ-Zwaar wat tegen. Annabel Kleen won met Edelromadour (v. For Roumadour) de eerste proef met 64,49%. Kimberly Sol werd tweede met Zandigo en Sabien Mollema eindigde hier als derde met Bubbles (v. United) (63,36%). In de tweede proef wist alleen Cindy Schelvis naar een voldoende score te rijden. Zij behaalde met Zidane 61,14%.

‘Mooie locatie’

Jurylid Veronique Roerink was enthousiast: “Een mooie locatie en de banen waren ook mooi aangekleed.” Doordat er op hetzelfde terrein ook werd gesprongen en alles mooi was aangekleed, met onder meer tenten, was het voor sommige subtopcombinaties nog best indrukwekkend waardoor de scores niet heel hoog uitvielen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook