Ga naar hoofdinhoud

Habibi DVB en Gamante winnen Pavo Cup-voorselectie met 86 punten

Liveblog
Gamante D (v. Contango) met Jennifer Sekreve - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
De kwaliteit in de groep vierjarigen was duidelijk het hoogst in de Pavo Cup-voorselectie, al kenden de groepen vijfjarigen en zesjarigen ook aansprekende kopnummers in de ruin Habibi DVB (v. Don Schufro) onder Mara de Vries en de oud-NMK kampioene Gamante D (v. Contango) met Jennifer Sekreve. Beide paarden wonnen met 86 punten. Bij de vijfjarigen verdienden vijf paarden een ticket voor de halve finale, bij de zesjarigen waren dat er zes. 

Bij Gamante was het vooral het fijne samenwerken met Jennifer Sekreve dat hoge punten opleverde. “We hebben haar de hoogste punten voor de harmonie gegeven. Zij voerde alle gevraagde oefeningen heel mooi uit”, zei Gert van den Hoorn, die samen met Monique Peutz de zesjarigen beoordeelde. Boven de 80 punten scoorden bij de zesjarigen ook Gentle van Wittenstein V (Wittenstein x Krack C, 81) en Go Legend (v. Totilas, 80).

Vijfjarigen

86 punten voor met veel houding bewegende Habibi DVB

Bij de vijfjarigen was de hoogste score ook 86. De door Dressuurstal Van Baalen gefokte Don Schufro-zoon Habibi kreeg die punten onder Mara de Vries. “Hij heeft een heel mooi voorbeengebruik en schuift het achterbeen er mooi onder”, zei Johan Hamminga over de hengst.

Ook bij de vijfjarigen gingen drie paarden over de 80 puntengrens. 85 punten kreeg Handsome Zambuka (v. Zambuka) van Geert Jan Raateland, die vooral in galop veel indruk maakte en 83 punten waren er voor Hollywood Tarpania (v. Fürst Romancier).

Imagine (Dream Boy x Jackson) en Bart Veeze – Foto: Jacquelien van Tartwijk

Vierjarigen

Bart Veeze blijft met Dream Boy-merrie hengsten Ibiza en Iron Man voor

Bart Veeze won met de Dream Boy-merrie Imagine van Theo Driessen uit Heelsum overtuigend de Pavo Cup voorselectie voor vierjarigen in Ermelo met een topscore van 91 punten en versloeg daarbij de in Oldenburg en Hannover goedgekeurde hengsten Ibiza (v. Desperado, 2e/90 punten) en (de twee keer door het KWPN afgedankte) Iron Man (v. Ferro, 4e/80 punten). “Deze merrie treedt elke pas overtuigend door met het achterbeen”, zei Johan Hamminga over de door E.M. Stam-van Waveren uit Zwolle gefokte Dream Boy merrie.

Een indrukwekkende collectie vierjarige dressuurpaarden kwam het hoofdterrein op de Centrale Keuring van Gelderland opdraven voor de presentatie van de toppers van de Pavo Cup voorselectie.  “We hebben een stel zeer goede paarden met veel uitstraling in de baan gehad”, zei Johan Hamminga, die de paarden samen met Monique Peutz beoordeelde. In totaal kregen acht vierjarigen een ticket voor de halve finale door 75 punten of meer te scoren.

Twee keer 90 plus

Twee paarden behaalden de indrukwekkende score van 90 punten, waarbij de door Luc Boogert uit Winterswijk gefokte Ibiza onder Emmelie Scholtens eigenlijk niet veel onderdeed voor de Dream Boy-merrie met Bart Veeze. Hamminga gaf de voorkeur aan de merrie vanwege het super achterbeengebruik en Ibiza van de Duitser Vasco Janke verloor nipt van de merrie met 90 punten.

Imagine werd op de Centrale Keuring Gelderland vorig jaar reservekampioene en vervolgens verkocht op de EDS Veiling op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden voor 32.000 euro. Theo Driessen uit Heelsum, die de laatste jaren flink investeert in dressuurpaarden, kocht de merrie in Ermelo.

Iron Man gedeeld vierde

Derde werd Lisanne der Nederlanden met  Il Fiore (Fürst Romancier x Special D) van familie Woudsma uit Ruurlo met 84 punten. De net zoals Ibiza Oldenburgs en Hannoveraans goedgekeurde Iron Man (Ferro x Tuschinski) van Ad Valk en fokster Yvonne Copal werd onder Martine van Vliet samen met de NMK-merrie Icerole DVB (Desperados x Painted Black) van Dressuurstal van Baalen onder Jos Hoogendoorn op de vierde plaats gezet. Zij kregen beide 80 punten. Iron Man draafde en galoppeerde met veel expressie rond, maar de stap had zijn score iets gedrukt, legde Johan Hamminga uit.

Klik hier voor de startlijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook