Ga naar hoofdinhoud

Bijzonder ZZ-Zwaar-debuut voor zusjes De Laat

Update
Dark Pleasure hier met Femke de Laat. Foto: Jacquelien van Tartwijk

De zussen Aniek en Femke de Laat kunnen terugkijken op een succesvolle eerste Paasdag. Op de Subtop-wedstrijd in Ammerzoden debuteerden beide amazones in de ZZ-Zwaar. Aniek won met Endyrava (v. Lord Leatherdale) de eerste proef met 72,93%, terwijl Femke de KWPN-goedgekeurde hengst Dark Pleasure (v. Ufo) in de tweede proef naar het hoogste percentage van 68,50% stuurde.

Aniek was zelf erg te spreken over haar proef. “Ik was heel tevreden, eigenlijk lukte alles. We hadden nog wat kleine slordigheden, de verdeling van de zigzag in de draf mocht wat beter en het omstellen daarin iets vloeiender. Eén pirouette was iets aan de grote kant. Daarentegen was de schouderbinnenwaarts heel mooi, net als het uitstrekken in draf. Ik kan het nog niet geloven”, vertelt de amazone enthousiast.

Goede instelling

De achtjarige Endyrava werd door Aniek zelf opgeleid. “Hij is van mijn vader en we zijn helemaal onderaan begonnen. Hij kan heel expressief bewegen en heeft een top instelling, wil altijd werken en is nooit kijkerig.” De amazone, die eerder al eens Lichte Tour reed, nam in maart dit jaar nog deel aan Indoor Brabant, waar ze hem in de Z2 startte. Ze hoopt op een mooie toekomst met de Lord Leatherdale-nazaat. “Ik hoop dat hij blijft en ga er volop van genieten!”

Ze sloeg een gat van maar liefst 9% naar de nummer twee, Marion Koeman met Diego BM (v. Vivaldi). Het witte lint werd in ontvangst genomen door Suzanne van de Ven.

Combinatie vormen

Femke nam Dark Pleasure een jaar geleden over van Gerdine Maree, die de hengst voorheen in de ZZ-Licht uitbracht. “Ik ben ook met hem begonnen in de ZZ-Licht. Het heeft best een tijdje gekost voordat we een combinatie vormden en hij helemaal naar mijn hand stond. Na Indoor Brabant vond ik het wel tijd om de overstap naar de ZZ-Zwaar te maken”, lacht de amazone.

Kleine foutjes

“Voor een eerste keer vond ik het heel goed aan! We hadden wat kleine foutjes, zo was één keertwending wat minder en ging de laatste lijn de mist in. Daar moet je overgang van galop naar uitgestrekte draf, maar daar stond hij niet helemaal naar m’n hand”, aldus De Laat.

De Laat werd op de hielen gezeten door Sandy van Boxmeer, die met Figaro (v. Apache) 68,07% bij elkaar reed. De top drie werd compleet gemaakt door Suzanne van de Ven en VDV D’Avicci (v. Jazz), die uitkwam op 65,64%.

Eerste groep

In de eerste ZZ-Zwaar-groep werden de eerste prijzen opgeëist door Ilze de Meer met Disconto Af (v. Welt Hit II) die 63,07% op haar protocol zag staan en Nathalie Nelissen. De tweede proef van Nelissen en Flugel (v. Federweisser) leverde 62,64% op.

Miranda Hoezen-Van der Pas was in de Prix St. Georges de beste met Zappa (v. Tolando). Met 67,30% bleef ze een kleine drie procent voor op Jolien van Kollenburg en Da Vinci SVK (v. Vivaldo). Sanne Voets eindigde hier met Demantur (v. Vivaldi) op de derde plaats. Haar score bedroeg 64,28%.

Lees ook: Van Cranenbroek: ‘Alsof ik aan het klungelen was’

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook