Ga naar hoofdinhoud

Bo Oudhof wint kadervorming young riders in Zwolle

Update
Bo Oudhof. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl

Nog geen tien dagen geleden kreeg ze teamzilver omgehangen op de Europese kampioenschappen voor young riders in Roosendaal, maar vandaag was ze er alweer bij op de kadervormingswedstrijd in Zwolle: Bo Oudhof met de Vivaldi-zoon Colt Sollenburg. Met exact 70,00% reed ze een A-kaderscore. Bij de junioren won Milou Dees met Francesco (v. Florencio). 

Bo Oudhof kreeg in de landenproef voor young riders de meeste concurrentie van Rachelle Buining en haar Welt Hit II-zoon Rhythm and Blues, die uitkwam op 64,87%. Daarmee bleef ze nipt voor op Britt van der Panne en Atink (v. Tuschinski).

Meer zelfvertrouwen

“Eigenlijk heb ik een nagenoeg foutloze proef gereden”, vertelt Bo, die na haar proef nog mocht optreden als gastruiter bij de Divoza Cup. “Wat veranderd is ten opzichte van het EK is dat ik van Alex (van Silfhout, red.) en Monique (Peutz, red.) heb meegekregen om met meer zelfvertrouwen de ring in te gaan en dat is wat ik de aankomende tijd wil uitbouwen. Met controle en zelfvertrouwen proeven neer kunnen zetten.”

Junioren

Bij de junioren kwamen geen van de zes deelnemende amazones uit op een A- of B-kaderscore. Milou Dees kwam daar met 67,48% net een halve procent voor tekort. De top drie werd compleet gemaakt door Ezra Boer met Zoë D (v. Gribaldi), die 66,40% bij elkaar reed, en Nicole Verschoor met Charmander (v. Hohenstein I).

ZZ-Zwaar

In de eerste ZZ-Zwaar proef werd de hoogste score bij elkaar gereden door Hester Bischot met Dancer Again (v. Prestige VDL), die eerder in deze klasse uitkwam onder Annelies Erkhardt. Ze scoorde 69,57%. Linda Mars eindigde hier tweede, door Escade (v. Wup) naar 67,42% te sturen.

De andere proef werd gewonnen door Saskia Meijer en Wiener (v. Wordly) met 63,57%. Het rode lint mocht nu in ontvangst worden genomen door Anouk Beelen. Doordat Bischot in de tweede proef met 62,21% vijfde werd, was ze overall de beste in deze rubriek en dat leverde haar als extra prijs een deken op.

Lees ook: Winnend Grand Prix-rentree voor Anouk Noordman

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook