Ga naar hoofdinhoud

Boogie Woogie met Mary Hanna in ‘Senior Squad’

Mary Hanna, hier met Boogie Woogie in RioFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Australische federatie heeft voor 2018 de nieuwe kaders bekend gemaakt voor de dressuurruiters. In de nieuwe verdeling is het zogenaamde 'Senior Squad' het hoogste kader. Hierin is onder meer Mary Hanna met de KWPN'er Boogie Woogie (v. Du Moulin) opgenomen.

De vijfvoudige Olympiër Mary Hanna is al geruime tijd een vaste waarde voor het Australische team met de Du Moulin-zoon Boogie Woogie. De elfjarige ruin kreeg zijn opleiding bij Anneke Vellekoop uit Haaksbergen en ging via Patrik Kittel naar Australische amazone.

‘Senior’-kader

Samen met Judy Dierks en de Diamond Hit-zoon Diamond Star, Kristy Oatley met Du Soleil (v. De Niro) en Brett Parbery met DP Weltmieser (v. Weltmeyer) vormt Hanna het hoogste kader. De combinaties hebben minimaal drie keer een score boven de 68% gereden op CDI3* of hoger.

Calanta in Development A

Het tweede kader voor Grand Prix-combinaties heet Development A. Ook hierin is Mary Hanna vertegenwoordigd, nu met Calanta, de tienjarige dochter van Johnson. De voormalige NMK-merrie had onder Hanna haar Grand Prix-debuut dit voorjaar in Compiègne en ze wonnen de Grand Prix in Deauville.

W.Esther de Jeu in YR-kader

Verder is de door Emmy de Jeu gefokte W.Esther de Jeu (v. Rousseau) met de amazone Charlie Welsh opgenomen in het Young Riders-kader.

Bron Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.