Ga naar hoofdinhoud

Britse commentatoren geven pluim aan outfit Nederlands team

Dressuurteam EK pony's met bondscoach Monique Peutz. Foto: Rijk Jan Pleijter

Er wordt regelmatig gediscussieerd en gesproken over de wedstrijdoutfits in de dressuursport. In de laatste jaren is er veel veranderd en zijn andere kleuren en details aan rijjasjes toegestaan. Op het Europees kampioenschap in Bishop Burton raakten de commentatoren niet uitgesproken over de outfit van het Nederlandse team.

Daar waar de Britten nog wat behoudend zijn wat betreft de veranderingen aan hun rijjasjes, zijn de Nederlanders dat totaal niet. “Het is leuk dat de FEI-regels minder conservatief zijn dan die in Groot-Brittannië en je extra dingen kan toevoegen. Je ziet oranje details, zelfs bovenaan haar laarzen”, vertelt de vrouwelijke commentator tijdens de proef van Fleur Prinsen.

Meer variaties

“We proberen met de tijd mee te gaan en zien nu veel meer variaties in de dressuur”, valt haar mannelijke collega haar bij. “Ze dragen een vlag, half Nederlands en half Brits. Dat is speciaal ontworpen voor dit Nederlandse team voor de EK in Groot-Brittannië en ze dragen het allemaal. Er is goed over nagedacht en veel werk aan besteed.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook