Ga naar hoofdinhoud

Carl Hester verslaat Minderhoud en Gal op London Olympia

Carl Hester met Nip Tuck. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Grand Prix op London Olympia is vanavond gewonnen door Carl Hester en Nip Tuck (v. Don Ruto). Op eigen bodem reed Hester zijn twaalfjarige KWPN-ruin naar een score van 77,54%. Daarmee verwees de Britse topruiter Hans Peter Minderhoud en Edward Gal, die sinds Rio voor het eerst weer aan de start kwam, naar de tweede en derde plaats.

Carl Hester en Nip Tuck lieten een foutloze proef zien, die wellicht iets meer expressie mocht hebben. Het duo toonde fraaie overgangen uit de piaffe en een kaarsrechte wisselserie om de twee. In de eners waren de wissels naar links iets minder doorgesprongen dan de wissels naar rechts. Het vijfkoppige jurycorps plaatse de combinatie unaniem aan kop.

Hans Peter Minderhoud

Ook in deze beoordeling was het jury het goed met elkaar eens, want alle vijf plaatsten Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt (v. Florestan) als tweede. Het duo won afgelopen seizoen de Wereldbeker en is als titelverdediger al verzekerd van een startplek in de finale. Flirt was in de stap iets ongelijk in het achterbeen. Een van de hoogtepunten was de expressieve laatste uitgestrekte draf. De score kwam uit op 76,30%.

Edward Gal

Na de Olympische Spelen in Rio maakte Edward Gal met Glock’s Voice (v. De Niro) zijn rentree in de ring. Bij het halthouden stapte Voice naar achter, wat Gal gelijk voorwaarts oploste. Het achterwaarts werd heel netjes uitgevoerd en de fraaie actieve en ritmische passage op de laatste AC-lijn werd hoog gewaardeerd. Het duo, dat met luid applaus beloond werd door het publiek, sloot de proef af met 74,30%. Die score was goed voor een unanieme derde plek.

Katja Gevers

Voor Nederland kwam verder Katja Gevers aan de start. Zij reed met Thriller (v. Gribaldi) een fraaie proef met rechte series en kleine pirouettes. Haar score van 71,04% was goed voor de zesde plek.

Morgenavond wordt in Londen de Grand Prix kür op muziek verreden. Daarin worden de Wereldbekerpunten verdeeld.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook