Ga naar hoofdinhoud

Carlijn Huberts: ‘Dat had ik echt niet verwacht’

Carlijn Huberts en Watoeshi.
Carlijn Huberts en Watoeshi maakten dit Paasweekend op CDI Sint Truiden hun internationale U25-debuut en wonnen beide proeven. Huberts is dolblij met het resultaat: "Dat had ik echt niet verwacht, je gaat voor het eerst en zonder verwachtingen, maar hij ging heel fijn en ik ben heel erg blij."

De tweedejaars student diergeneeskunde heeft het behoorlijk druk en deze wedstrijd kwam heel mooi uit zo in het Paasweekend. “Ik blijf in ieder geval deze zomer op hem rijden, maar ik heb me verder alleen nog voor Almelo ingeschreven volgende week. Daarna kijk ik rustig hoe het gaat.”

Braaf

“Ik was in de proef heel tevreden over zijn uitgestrekte draf en de piaffe, maar ik was ook heel blij met hoe cool hij was. Binnen is hij soms kijkerig, maar dat was hij nu niet. Hij was zo buiten eigenlijk heel fijn te rijden”, vertelde Huberts. “In de kür had hij een klein beetje last van spanning, maar ik kon hem goed rijden en alles paste heel mooi.”

Watoeshi is van de tante van Carlijn, José Huberts en werd in de Grand Prix uitgebracht door Nicky Broxterman. Carlijn heeft de teugels van de Rousseau-zoon voorlopig tot het einde van de zomer overgenomen vanwege de zwangerschap van Broxterman. Het was niet de eerste wedstrijd van de twee, begin deze maand stuurde Huberts in Raalte al naar een score van 71% in de U25.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.