Ga naar hoofdinhoud

Carlijn Huberts terug met KWPN-hengst Cupido: ‘Het was een geslaagde dag’

Carlijn Huberts met Cupido. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Carlijn Huberts en Watoeshi (v. Rousseau) verkeren in super vorm. Met een score van 68,65% boekte het duo vandaag op de Suptopwedstrijd in Uden hun de zesde overwinning op rij in de Grand Prix U25. Daarnaast maakte de amazone een geslaagde rentree met Cupido (v. Daddy Cool). Na een wedstrijdpauze stuurde ze de KWPN-hengst met 68,01% naar de vierde plaats in de sterk bezette rubriek Prix St. Georges.

“Watoeshi deed het vandaag heel goed. We hadden nog wel wat kleine foutjes maar hij stond er al weer meer aan en de piaffe en de passage waren beter dan de vorige keer”, vertelt Carlijn Huberts. “Hij is soms nog wat heet en daarin moeten we nog een beetje de balans vinden.”

Best lastig

Het duo scoorde bij beide juryleden achten voor de wisselseries om de twee en om de pas. “Die waren heel mooi recht maar een aantal dingen zijn best nog wel lastig”, vervolgt Huberts lachend. “Het halt houden aan de einde van de proef blijft moeilijk en bij het aanspringen in galop na de stap wordt Watoeshi een beetje heet. Dan wil ‘ie zo graag! Die onderdelen waren iets minder vloeiend maar ik ben zeker heel tevreden.”

Rentree KWPN-hengst Cupido

Met de KWPN-hengst Cupido maakte Huberts haar rentree, nadat het duo afgelopen maart op de KNHS Indoorkampioenschappen zilver won bij de young riders en goed op weg leek richting een teamplek voor het EK. “Cupido had een kleine blessure, hij was niet kreupel maar had een dik been. Daarop hebben we er voor gekozen om het outdoorseizoen over te slaan. In die tijd stond Cupido lekker op de wei”, legt Huberts uit over de wedstrijdpauze.

Fit houden belangrijker

“Het is belangrijker om hem voor de langere termijn fit te houden en dit was denk ik een goede keus. Cupido is nu fitter dan ooit en deed het super. Hij liep een hele fijne proef en dit was weer een top begin. En hij vond het heel leuk dat hij weer mee mocht”, vervolgt de amazone die bij haar rentree nog wel een paar fouten opliep. “In een van de keertwendingen liet hij een been staan en een van de pirouettes was wat minder. Maar hij trok er super aan en liep toch goed mee in deze sterke groep. Het was zéker een geslaagde dag.”

Young riders-tijdperk bijna ten einde

Voor de inmiddels 21-jarige Huberts zit haar young riders-tijdperk er bijna op. “Cupido pakt het Grand Prix-werk thuis al heel goed op en heeft er zeker aanleg voor. Maar we gaan nu eerst rustig verder in de Lichte Tour”, zegt Huberts die van plan is de selecties voor de KNHS Indoorkampioenschappen Lichte Tour te gaan rijden. “En dan zien we volgend jaar wel weer verder.”

Nieuwenhuis volgt

Nadat Jeanine Nieuwenhuis in de Prix St. Georges eerder op de dag al een startbewijs voor Jumping Amsterdam bemachtigde, was ze ook in de Grand Prix U25 succesvol. Met Charming Lady (v. Painted Black) noteerde ze in de U25 de tweede score 68,53%. In deze gecombineerde rubriek Zware Tour reed Petra van Esch haar Fiji (v. Florencio) naar 65,66% in de Intermédiaire II en de derde plek.

Uitslag

Lees ook:
Jeanine Nieuwenhuis bemachtigt felbegeerd ticket: ‘Waanzinnig blij mee!’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.