Ga naar hoofdinhoud

CDI Zeeland: Dik 77% voor internationaal debuut Dujardin en Florentina

Charlotte Dujardin heeft vanmiddag op CDI Zeeland Outdoor zeer overtuigend de Prix St. Georges op haar naam geschreven. Met haar KWPN-merrie Florentina (v. Vivaldi) reed ze de fraaie score van 77,647% bijeen en bleef daarmee ruimschoots voor op Robin van Lierop met Finja (v. Flatley) en Patrick van der Meer met President's First Apple (v. Vivaldi). 

Dujardin bracht Florentina eerder uit op nationaal niveau en maakte vandaag haar internationale debuut met de in Nederland gefokte Vivaldi-merrie, ze die in 2012 voor 33.000 pond op de Brightwells veiling kocht. Florentina, die Dujardin in gedeeld eigendom met Paul en Wendy Dockley heeft, werd gefokt door M. Minkes uit Rottevalle en komt uit de merrie Avondsterina S (Rubels x Larduc x Sit This One Out xx x Rigoletto).

10 voor de laatste AC-lijn

De internationale juryleden waren gecharmeerd van het optreden en vooral voor de keertwendingen en pirouettes werden hoge punten genoteerd. De Belgische juryvoorzitter Freddy Leyman beloonde de laatste AC-lijn met de ultieme tien.

Van Lierop volgt

Op het protocol van Robin van Lierop en Finja verschenen achten voor het binnenkomen, middendraf, schouderbinnenwaarts, volte 8 meter, uitgestrekte stap en de wisselserie om de drie. Vorige maand op Indoor Brabant eindigde het duo zowel in de Prix St. Georges als in de kür als tweede en vandaag was er met een score van 71,471% opnieuw een tweede plek.

Van der Meer derde

Patrick van der Meer begon met de hengst First Apple, net winnares Florentina een achtjarige nazaat van Vivaldi, sterk aan zijn proef. In het galopgedeelte liep het duo een paar fouten op die de score drukte. Het resultaat van 70,735% betekende de derde plek voor de combinatie die zowel op Indoor Brabant als op CDI Mechelen de Prix St. Georges won.

Top zes

Mara de Vries reed Cuvanck PP (v. Downtown) met 70,353% naar de vierde plek. Die plaats deelde ze met de Deense Nanna Skodborg Merrald en Goerklintgaards Quater Boy (v. Quaterback). Antonio Laiz Zandio noteerde met de KWPN-hengst Eye Catcher (v. Vivaldi) 70,206%, goed voor zesde plek in het sterkte deelnemersveld. Drie keer een Vivaldi in de top-6 in Nieuw en St. Joosland dus.

Klik hier voor de uitslagen.

Bekijk hier de video van de prijsuitreiking


Benieuwd naar Dujardin en Florentina? Bekijk hier een achiefvideo

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook