Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Jorst wint met WK-paard Zhaplin Langholt Amerikaanse kwalificaties

Andreas Helgstrand met Zhaplin Langholt (Zonik x Stedinger) - Foto: Ridehesten

De in de Verenigde Staten woonachtige Deense onderneemster Charlotte Jorst kocht in oktober de Deense kampioen Zhaplin Langholt (v. Zonik) bij Andreas Helgstrand. Dit weekend reed Jorst de zoon van Zonik in de Amerikaanse kwalificatie voor het WK in Ermelo naar de zege bij de zesjarigen. Het paar kreeg een totaalscore van 82.20 en lijkt goed onderweg voor deelname aan het WK.

Vorig jaar werd Zhaplin Langholt als Deens jonge paardenkampioen gehuldigd. Hij kwam op het wereldkampioenschap in Ermelo onder Andreas Helgstrand en kreeg in de voorronde 90.00% en werd vierde. In de finale had Helgstrand pech met het met de zoon van Zonik, want hij werd uitgesloten door bloed in de mond.

‘Hij heeft alles’

Charlotte Jorst kocht de ruin in oktober bij Helgstrand samen met de KWPN-hengst Grand Galaxy Win T (v. Apache) en de hengst Atterupgaards Botticelli (v. Benneton Dream). Jorst: “Ik had Zhaplin vorig jaar al gezien toen hij Deens kampioen werd. Daarna heb ik hem goed in de gaten gehouden en onder andere op de WK gezien. Het is een one of a kind paard. Ik was overtuigd nadat ik hem een keer had geprobeerd, hij heeft alles wat een modern sportpaard moet hebben.”

Klaar maken voor WK in Europa

In Amerika heeft Jorst al twee kwalificaties voor het WK op zak. “Hij gaat nu naar Europa om hem verder klaar te maken voor het WK”, vertelt Charlotte Jorst aan Dressage News. “Hoewel het nog vroeg is in het seizoen verbetert hij nog steeds. Mijn doel was om dit jaar en volgend jaar jonge paarden erbij te hebben, ik ben erg blij dat het gaat gebeuren!”

Bron Dressage News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook