Ga naar hoofdinhoud

Christa Larmoyeur: “Het was vandaag echt een fantastische dag”

Vandaag verscheen Christa Larmoyeur met haar nieuwe Grand Prix-paard Nightingale (v. Night and Day) in de baan in Exloo en met een score van 67,90% kwam ze unaniem op de eerste plek. Ook haar rechterhand Linda Kouwenhoven reed goed en won met de door Larmoyeur gefokte Floyd de tweede proef in het ZZ-Zwaar met 66,36%. Als kers op de taart won Shannon Holmes met Larmoyeurs grote liefde Pays-Bas NL bij de junioren met 65,61%.

“Echt een fantastische dag”, aldus Larmoyeur. “We vertrokken met zijn drieën en werden alle drie eerste. Geweldig!” Met Nightingale, die de amazone sinds januari rijdt voor een lesklant, heeft ze de smaak van het wedstrijdrijden weer helemaal te pakken en is ze als vanouds bloedfanatiek. “Er gaat uiteindelijk niks boven het wedstrijd rijden zelf”, aldus Larmoyeur.
Achter Christa Larmoyeur eindigde Janny Koks in de Zware Tour als tweede met haar Z.K.H. Zion. Ze reed 64,67% bijeen in de Intermédiaire II.

Doppen aan de leiding

Ria Doppen was prominent aanwezig in de Lichte Tour. De Intermédiaire I en Prix St. Georges waren samengevoegd in de uitslag en Doppen werd hierin zowel eerste als derde. Ze stuurde Bravoure naar 65,39% in de Prix St. Georges, wat haar het oranje lint opleverde, en haar Intermédaire I score van 6362% was goed voor het witte lint. Dania Gschwind wist zich met Jive (v. Jazz), die ook door Annemieke Vincourt en Marjan Hooge is uitgebracht, hier tussenin te nestelen en werd tweede met 63,82% in de Intermédiaire I.

Mooie scores in ZZ-Zwaar

De tweede proef van het ZZ-Zwaar kwam dus op naam van Linda Kouwenhoven met Superhorse Floyd (v. Uphill). Wies Zwanikken werd hier tweede met Flying Dutchman met 65,21%, Francis Turkensteen werd derde met Enieta (v. Johnson) die 65% scoorde en Hester Bischot eindigde als vierde met haar Dancer Again (64,64%).
In de eerste proef ging de overwinning naar Bischot met 63,57%, Ina Beuving werd nu twee en vier met Erona Utopia en Dinant B en Turkensteen was ook hier derde.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.